Davraz’da Kar Sevinci

Davraz’da Kar Sevinci

Yayınlanma:
Davraz’da Kar Sevinci

Akdeniz’in incisi olarak adlandırılan Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde son yağan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığının oteller bölgesinde 30 cm’ye kadar yükselmesi kayak severlerin yanı sıra merkezdeki işletmeleri sevindirdi. 

Isparta şehir merkezinde kar yağışı dün sabah saatlerinde çilenti şeklinde sürerken Davraz Kayak Merkezinde ise kar yağışı yoğun bir şekilde yaşanıyor. Dün öğle saatlerine kadar devam eden bu yağış kar kalınlığını oteller bölgesinde 30 cm.’ye, tesisler bölgesinde ise 1 metreye kadar ulaştırdı.  

“KAR YAĞIŞI CUMA GÜNE 

KADAR DEVAM EDECEK” 

Öte yandan Meteoroloji Isparta Bölge Müdürlüğünden konu ile ilgili olarak alınan bilgilere göre, kar yağışı yine bugünden itibaren tekrar başlayarak gün boyu devam edecek ve hava sıcaklıkları da önemli ölçüde düşecek. Yetkililer açıklamasında; “25 Ocak Perşembe günü (dün) beklediğimiz gibi Isparta şehir merkezinde kar yağışı tam olarak olmasa da kısmen gerçekleşmiştir. Bu yağış özellikle yüksek kesimlerde daha yoğun bir şekilde olurken, şehir merkezinde fazla etkili olmamıştır. 

KAYACAN; “YAĞIŞLAR BÖYLE GİDERSE 

MERKEZDE KAYAK RESİTALİ YAŞANIR” 

Kar yağışının bu şekilde sürmesi halinde kayak severlerin günlerce sürecek kayak yapma imkanına kavuşacağını dile getiren Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Alibaz Kayacan; “Davraz Kayak Merkezinde geçen haftadan yağan kar vardı. Bunün üzerine önceki gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hepimizi sevindirmiştir. Kar kalındığı otellerin bulunduğu yerde 30, tesisler bölgesinde yani yukarı bölümlerde ise 1 metreyi aşmış durumdadır. Babıl dediğimiz Oğlak Geçidi mevkiinde ise kar kalınlığı 1,5 metreye kadar çıkmaktadır. İnşaallah yağışlar bu şekilde sürer ve merkezimizde uzun süre kayak yapılma imkanı sağlanır” dedi. 

“HATFA İÇİN NORMAL, HAFTA 

SONU YOĞUNLUK VAR” 

Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Alibaz Kayacan, Davraz Kayak Merkezinde ziyaretçi konusunda ise hafta için normal seyrinde devam ettiğini, hafta sonları ise bir hayli arttığını sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.