Davraz'daki Oteller Yılbaşı İçin Tam Kapasite

Kayak sezonu başlayan Davraz'da oteller yılbaşı için tam kapasite dolu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2011 21:32
Davraz'daki Oteller Yılbaşı İçin Tam Kapasite

Kar yağışını fırsat bilen kayak severler Davraz'a akın ediyor.

Yılbaşı için otellerin tam kapasite dolu olduğu bildirildi. Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde faaliyet gösteren otellerin yetkilileri, sezonun açılmasıyla birlikte yılbaşı için tam kapasite dolu olduklarını belirtti. Kar kalınlığının 50-70 santimetreye kadar ulaştığı merkezde, sporseverler geçen hafta sonundan itibaren kayak keyfi yapmaya başladı.

Kar yağışının başlamasıyla yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Sirene Otel Yetkilisi Barış Es, otel çevresinde kar kalınlığının 30-35 santimetre civarında iken kayak pistlerinde 50-70 santimetreye kadar çıktığını belirtti. Kayak pistlerinin açık olduğunu belirten Sirene Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Koçum, "280 yatak kapasiteli otelimiz yılbaşı için tamamen doldu. Yoğun bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum." dedi. Kayakçıların genelde hafta içinde kayak yapmayı tercih ettiğini belirten Isperia Otel yetkilisi Numan Karaçoban ise 40 kişilik otel odalarının çoğunun yılbaşına rezervasyon yapıldığını, son birkaç odalarının boş kaldığını belirtti.

Isparta il sınırları içerisinde yer alan 2637 metre yüksekliğindeki Davraz Kayak Merkezi il merkezine 26, Antalya il merkezine 154, Süleyman Demirel Havalimanı'na ise 58 kilometre mesafede. Davraz'da kayak yapanlar aynı zamanda Isparta Ovası ile Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasını izleme şansı buluyor. Davraz Kayak Merkezi'nin yeni öğrenen ve profesyonel kayakçılar için benzersiz imkânlar sunduğunu belirten Kayak Hocası Emin Onuktav, merkezde saatte bin kişi taşıyabilen bin 211 ve yine bin kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda iki telesiyej olduğunu belirtti.

Emin Onuktav, "Kayakçılar telesiyejler ile 8 dakikada ulaşılan dağ evi kafeteryasında dinlendikten sonra alp disiplini, tur kayağı, snowboard, kızak, buz pateni, dağcılık, yamaç paraşütü, botanik gözlemcilik ya da trekking aktivitelerinden dilediklerini gerçekleştirebilir." bilgisini verdi.

Kayak sezonu başlayan Davraz'da oteller yılbaşı için tam kapasite dolu - ISPARTA başlıklı ve Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Davraz'da kayak sezonu açıldı özetli haberi okudunuz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.