Dede Korkut Hayali Eser

CHP'den Dede Korkut Eleştirisi: Dede Korkut Hayali Eser

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2018 10:08
Dede Korkut Hayali Eser

CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Isparta Belediyesi’nin yapımını planladığı Dede Korkut Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dede Korkut’un hayali bir destan kahramanı olduğunu belirten Kürkçü, müze yapılacak kadar abartılmaması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Kürkçü, “Geçmişten kalan Dede Korkutla ilgili eserler yok. Bunlar emitasyon olarak kendiliğinden oluşturmaya çalıştıkları eserler. Yani hayali eserler. Dede Korkut’tan kalmış ne bir resim ne de bir eser hiçbir şey yok. Sayın Başkan burada kendi hayaline göre, destan olan, gerçek olmayan bir şey üzerinden bir şeyler oluşturmaya çalışıyor. Bu kadar abartılı olmasına gerek yok. Dede Korkut diye birisi var, destanı var denir. Ama buna milyonlarca yatırım yapmanın anlamı yok. Yapılan gösteriler de hayalidir. Abartmamın gereği yok. Müzecilik esas geçmiş kuşaklardan kalan eserlerin korunduğu gösterime açıldığı yerler olmalıdır. Basında dolaşan rakamlar gerçekten çok büyük. Ayrıca Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü içinde kültür merkezi var. Çok büyük bir bina. Kabası yapılmış çürümeye terk edilmiş. Bu bina içinde balo, konser salonları, otoparkı olan her türlü kültürel etkinliğe hizmet edebilecek bir bina. Bunu belediye ile bakanlıkların birleşerek hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz etkinlik için salon bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum