Deli Çay'a DSİ Makyajı...

Şarkikaraağaç'ta planlanan 'Deli Çay' projeleri yılbaşına kadar tamamlanacak. Geçtiğimiz hafta sonu ilçeye gelen DSİ 18. Bölge Müdürü Acu ve ekibi, Belediye Başkanı Ufacık ile ilçede yapılması gerekenleri karara bağladı.

Yayınlanma:
Deli Çay'a DSİ Makyajı...

Şarkikaraağaç İlçesi’nde uzun süredir yapılması planlanan Deli Çay projeleri yılbaşına kadar tamamlanacak. Geçtiğimiz hafta sonu ilçeye gelen DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu ve ekibi, Belediye Başkanı Şafak Ufacık ile ilçede yapılması gerekenleri karara bağladı.

Şarkikaraağaç’ta uzun zamandır tamamlanması için uğraş verilen köprü sorunlarını Belediye Başkanı Şafak Ufacık çözdü.
Geçtiğimiz hafta sonunda Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Murat Acu ve Isparta İl Müdürü Recep Alanı ilçeye davet eden Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Ufacık, 4,5 kilometre uzunluğundaki Deli Çay’ın çeşitli noktalarında incelemeler yaptı.

Şarkikaraağaç merkezi ve ilçenin Çarıksaray Kasabası sınırlarında bulunan Deli Çay zemininin bir kısmında taş döşeme çalışmalarında sona gelinirken, Şarkikaraağaç Belediyesi sınırlarında kalan bölge için de düğmeye basıldı.

Merkez bölge sınırlarında kalan Deli Çay’ın 2 kilometrelik kısmı da Devlet Su İşleri 18.Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanacak.
Konuyla ilgili gerekli incelemelerin ardından belediyeye geçen heyet, çalışmalar hakkında görüş alışverişi yaptı.

DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, Şarkikaraağaç Belediyesi sınırları içersindeki Deli Çay’da bulunan 2 kilometrelik alan için düğmeye basıldığını aktarırken, çay üzerine 2 köprünün daha yapılacağını kaydetti.

Yeni yapılacak köprülerin vatandaşlar için gerekli olduğunu aktaran Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık ise, Deli Çay’ın uzun süredir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonrasında uzlaşmaya varıldığını ifade etti.
Daha önce, bu bölgedeki düzenlemeler için birçok girişimde bulunduğunu dile getiren Başkan Ufacık, DSİ ile yapılan görüşmelerde, projenin kış döneminde hazırlanmasının karalaştırıldığı kaydedildi.

Projenin yılbaşına kadar düzenlenmesinde sonra 2013 Mart ve Nisan aylarında iş başı yapılacağını Bölge Müdürü Acu ile karara bağlayan Başkan Ufacık, “Deli Çay’ın Şarkikaraağaç ilçe merkezi sınırlarında kalan kısmında, çayın geçtiği bölgede nihayet yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Şarkikaraağaçlı vatandaşlarımız hizmetin en iyisini hak ediyor. İlk olarak çevre temizliği ve düzenlemelerle başlayacak olan çalışmalar konusunda düğmeye basıldı. Çalışmaların ihalesi de tamam. 18. Bölge Müdürümüz Sayın Murat Acu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.