Demirel Öldü Mü?

Sahte hesaplar ve ikinci nesil kullanıcıların yeni yalanı Süleyman Demirel oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 14:25
Demirel Öldü Mü?

Twitter yalanları kullanıcıları çileden çıkardı! Twitter'da sahte hesaplar ile ikinci nesil pasif kullanıcıların oluşturduğu etiketler, kısa süreliğine de olsa "Top Trend" listesine giriyor.

Bu tür kullanıcıların hedefinde ise genelde ünlü isimler yer alıyor. Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ünlü isimler üzerinden yürütülen bu tür kampanyaların hedefinde ise dün Süleyman Demirel vardı.

"Demirel'i öldüren" kullanıcılar, "AllahrahmeteylesinDemirel"etiketini 10 dakika listede tutarken, açıklama Demirel'in doktorundan geldi.
Twitter'ın başı ikinci nesil ve sahte hesaplarla belada! Forumlar aracılığıyla satışı yapılan kullanıcı listeleri, Türkiye'nin de gündemini de boş yere meşgul ediyor. Twitter aracılığıyla yayılan haberler, kısa süreliğine de olsa TT listesine girerken, kişilerin itibarları bu tür hesaplar aracılığıyla zedeleniyor.

DEMİREL'İ DE ÖLDÜRDÜLER
Sahte hesaplar aracılığıyla oluşturulan TT listelerinin hedefindeki son isim ise Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Demirel'in öldüğü haberleri, bu tür hesaplarla dalga dalga yayılırken, kısa sürede en çok konuşulanlar listesine girdi.

Açıklama ise Süleyman Demirel'in doktorundan geldi. Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, Demirel'in vefat ettiği haberlerini yalanlayarak, sağlığının yerinde olduğunu duyurdu.

Son olarak Twitter'da Münir Özkul'un öldüğü iddia edilmiş, ailesi ise haberi yayanlamıştı. Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının öldüğü yönündeki yalan haberlere tepki göstererek, babasının hayatta olduğunu yine kendi twitter hesabından duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.