Demirel’den 7 Fakülte Binası Sözü

SDÜ’yü ziyaret eden iş adamı Şevket Demirel, Rektör İbicioğlu’nun sıkıntıları dile getirmesinin ardından İslamköy’e yapılması şartıyla 7 Fakülte binası sözü verdi. Demirel ayrıca, üniversitesinin acil ihtiyaçlarını da karşılayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2013 15:45
Demirel’den 7 Fakülte Binası Sözü

İş adamı Şevket Demirel’den Süleyman Demirel Üniversite’ne büyük bir yatırım geliyor. Demirel, İslamköy’e 7 Fakülte binası yapacağını açıkladı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun geçtiğimiz hafta telefonla görüştüğü iş adamı Şevket Demirel’i üniversiteye daveti gerçekleşti.

Demirel daveti memnuniyetle karşıladı ve önceki gün akşam saatlerinde beraberinde kızları Nihan Atasagun, Neslihan Demirel ve ETTAŞ A. Ş. Genel Müdürü Mustafa Çobaner ile birlikte Rektör İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette rektör yardımcıları, dekanlar, daire başkanları ve yöneticiler hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ziyaretinden ve desteklerinden dolayı Demirel’e teşekkür etti ve yokluğunun hissedildiğini söyledi. İbicioğlu, SDÜ’nün hızla büyüdüğünü, buna paralel olarak ihtiyaçların karşılanması için ciddi anlamda kaynak sıkıntısı çekildiğini, Türkiye’de üniversite sayısının artması nedeniyle rekabetin arttığını, rekabete ayak uydurmak ve başarı için kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirterek Şevket Demirel’den destek istedi.

Rektör İbicioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin adına yakışır bir şekilde ulusal ve uluslararası başarılara imza attığını, her alanda marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de söyledi.

Ziyarette söz alan dekanlarda tek tek eksiklerini gündeme getirdiler. Görüşmeler sırasında ortaya çıkan fakülte binası ihtiyaçlarının üzerine iş adamı Demirel, her zaman üniversitenin yanında olduklarını, başarılı çalışmaları memnuniyetle izlediklerini belirterek şunları söyledi:

“Üniversitenin yeniden bir doğuma ihtiyacı var. Çok hızlı büyümüş ve ihtiyaçlar oldukça fazla. Kabul ederseniz İslamköy’e yapılmak şartıyla 5 adet fakülte binasını yapacağım. İslamköy’e kampus yapalım” dedi. Rektör İbicioğlu ve dekanların “tamam” demesi ile birlikte karar alındı. Demirel, daha sonra yapacağı fakülte binası sayısını 7’ye çıkardı.
İş adamı Şevket Demirel çalışmalara hemen başlayacağını, bununla yetinmeyeceğini, üniversitenin acil ihtiyaçlarında her zaman destek olacağını da sözlerine ekledi.

Demirel, yaptığı kısa konuşmada ekonomi ve gelişmeler ile ilgili bilgiler de verdi.

İslamköy’de yapılacak kampüse “Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kampüsü” ismi verilmesi Fakülte Dekanlarının görüşleri ile kabul edildi. Rektör İbicioğlu, desteğinden dolayı Demirel’e teşekkür ederek:”İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz” dedi.

Daha sonra protokol imzalandı.

Demirel, SDÜ’de gördüğü ilgiden son derece memnun kalarak, kısa sürede yeniden geleceğini belirterek iftara yarım saat kala ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum