Dereboğazı'nda Tarih Ekim 2015

Dereboğazı'nda Tarih Ekim 2015

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2015 09:46
Dereboğazı'nda Tarih Ekim 2015

Dereboğazı Yolu'nun duble yol programı ile ilgili ilk tez net bir tarih verildi. 2 şehir arasında kalan 80 kilometrelik kesim için 2 etapta 40'ar km'lik yapım ihalesine çıkılacak. 1 viyadük yapılacak, 3 yeni tünel açılacak.

Isparta-Antalya arasındaki Dereboğazı Yolu'nun duble yola dönüştürülmesi hayalinde ilk kez net bir tarih açıklandı. Dereboğazı Yolu konusunda ilk kez 'yapacağız, edeceğiz' açıklamalarından öte somut bir açıklama geldi. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, iki kent arasında kalan 80 kilometrelik kesimin ekim 2015 tarihinde uygulama ihalesine çıkarılacağını açıkladı. Dereboğazı'nda 40'ar km'lik 2 etapta ihale gerçekleştirilecek. Yol güzergahında Karacaören Göleti viyadük ile geçilecek, 3 yeni tünel açılacak.

AK Parti Isprata Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Basın Kulübü'nde Dereboğazı Yolu, Isparta-Konya Yolu ve Isparta-Burdur arasındaki dağ yoluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Isparta-Burdur arasındaki dağ yolunun duble yol ihalesinin haziran ayında yapılacağını açıkalayan Bilgiç, Dereboğazı için de 'ekim' ayını işaret etti. Bilgiç, şöyle konuştu:

PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
"Dereboğazı ve dostluk yolunda proje çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında dostluk yolunun ihalesi yapılacak. Belki o zamandan da önce yapılabilir. Müdürlükte Ispartalı bir hemşerimiz var. Orada Adnan beyle birlikte bu süreci götürüyoruz. Adnan ısrarla süre verme proje çalışmasında diyor. Ama Ekim gibi Dereboğazı yolunun ihalesine çıkılmış olur. 80 km ihalesine bütün olarak çıkılmıyor. 40’ar km’lik kısımlar halinde 2 tane ihaleye çıkılacak. 2 etabın da ihalesine hemen hemen beraber çıkılır. Hangi proje önce biterse önce o çıkar sonra diğeri arkadan gelir. İki elden yapılmaya başlanacak. 3 tünel ve viyadük var. Mevcut yolu gezi yolu olarak muhafaza edip tamamen farklı bir yerden bu yolun geçmesi planı var.

YATIRIM PROGRAMI HER YIL AŞILIR
Ak Parti’nin 10 yılına baktığınızda karayollarının bütçesini belirleşmişiz. Örneğin 8 milyar demişiz. Ama yıl sonunda gerçekleşmeye baktığınızda 10-12 milyardan aşağı düşmediğini görüyorsunuz. Aksi takdirde bu kadar bölünmüş yol yapmanız mümkün olmazdı. Bununla ilgili yöntemler var. Programa aldırma noktasında herhangi bir sıkıntı yok.
Dereboğazı yolunda son tır kazasında Akdeniz Gazetesi'nin manşetini genel müdürün önüne koydum. Kendisi de bu yolu yapacaklarını söylediler.

ŞARKİKARAAĞAÇ-BEYŞEHİR YOLU İHALESİ HAZİRANDA
Konya yolunu bakanımız Ak Parti il kongresinde bölünmüş yol olarak müjdeledi. Orada parça parça ihaleler yapıldı ve yapım devam ediyor. Şarkikaraağaç’tan sonra Beyşehir tarafı vardı. Orası da bölünmüş yol olarak karayolları ağına alındı. Haziran’da ihaleye çıkarlar diye düşünüyorum. Gelincik yolunda heyelan sıkıntısı var. Bu geçiş 1000 metrelik bir tünelle sağlanacak.
Bir gerçek var biz Dereboğazında sona geldik ama ITKM’de yılan hikayesi devam ediyor.

HER ALANDA REFORM
AK Parti iktidarıyla bölünmüş yol mücadelesini verebiliyoruz. Yıllar içinde 6 bin km bölünmüş yol varken siz buna on binlerce km bölünmüş yolu 10 yıl içinde ilave edebiliyorsanız. bu büyük başarıdır. Ak parti iktidarının son 10 yılına baktığınızda her alanda çok büyük reformlara imza attığını görüyorsunuz. AK Parti iktidarına anayasadaki cumhuriyet tanımına baktığınızda kadar demokrat, sosyal ve hukuk devleti diyoruz. Sosyal devlet olduğu AK Parti iktidarına kadar hiçbir hükümet yerine getirmiyordu. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü üzerinden Isparta’da ihtiyaç sahiplerine 2014’te nakdi yardım 70 milyon destek verildi. Kendi kurumlarında verdiği hizmetle bu destek 85 milyona çıkıyor. Muhalefet öyle bakıyor ki sosyal devlet sadece bir torba kömürle oluyor. evde hastası, engelli ocuğu olmayan vatandaşların bunu anlaması mümkün değil.

SİYASİ İKTİDAR DEMEK EKENOMOK İSTİKRAR DEMEK
Her alanda müthiş bir değişim süreci yaşıyor Türkiye. Isparta’nın bizden önce 8-10 ambulansı vardı. Daha dün 5 yeni ambulans teslim edildi. Nitelikli yatak sayısı ortada. Bunların sürdürülebilir olması için burada siyasi iktidarın sağlanması gerekir. Siyasi istikrar demek ekonomik istikrar demek. Bizim yeni Türkiye anlayışımız bu.

BELEDİYEYE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
2007’de aday olarak geldiğimden bu yana şunu söylüyorum; Isparta’nın fiziki ve sosyal altyapısı bu kadar öğrenciyi barındırması mümkün değil. Isparta’da belediyeye büyük hizmet yükü düşüyor. Ama bunlar yerine getirilmedi. 2012 yılı programına 1000 kişilik yurdu programa aldırdım. Keçiborlu ve Uluborlu’da yaptık bitiriyoruz. SDÜ’de yer sorunu yaşadık. SDÜ’de 2 bin kişilik proje için yola çıkarıldı. AVM vs ilave edildi denildi. İnşallah bu sadece yurt olarak çıkar. SDÜ yurdu yapar Isparta o yurda kavuşur. Özel İdare arazisine tüm öğrencilere hizmet verecek bir kampus, köy şeklinde 5 bin kişilik bir proje var. Bununla ilgili işadamlarımızla görüşüyoruz. 2 projeyi birlikte bitirseniz 7 bin öğrencimize imkan sağlanacak. Kiralar gerçekten çok yüksek.
Tiyatro salonları olmalı. Tiyatro değil opera vs sanat dalları Isparta’da olmalı. Çağrı merkezini getirdik. 3 binin üzerinde insanımız başvurdu. Isparta’nın opera ve baleye ihtiyacı var. Ama bizim doğru dürüst kütüphanemiz yok. Kantini olmayan meslek yüksek okulumuz var. Gençler söylediklerinde sonuna kadar haklılar. İkinci üniversiteyi mutlaka Isparta’ya kazandırmalıyız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum