Deregümü Domatesi Rusya Yolunda / Bakanlık Bilgi İstedi

Deregümü Domatesi Rusya Yolunda / Bakanlık Bilgi İstedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2017 21:31
Deregümü Domatesi Rusya Yolunda / Bakanlık Bilgi İstedi

Türkiye ile Rusya arasındaki iyi diyaloglar Isparta’ya da yaradı. Türkiye’den Rusya’ya yapılan domates ihracatı artık Isparta’dan da yapılacak. Bu da Isparta’nın hem tarımına, hem de ekonomisine katkı sağlayacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde Isparta’dan Rusya’ya domates ihracatı için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Tuğrul “Türkiye’den Rusya’ya domates ihracatı yakın bir zamanda başlamış durumdadır. Bununla ilgili de bakanlığımız tarafından çalışmalara başlanılmış olup Isparta’dan da dönem dönem bilgiler alınmaktadır, en son bakanlığımız tarafından Isparta illinde Rusya’ya ihracat yapa bilecek firmaların isimleri istenmiş olup ayrıca ne kadar alanda domates ihracatı yapılabileceği ile ilgili bilgiler talep edilmiştir. Isparta’dan Rusya’ya ihracat için aşağı yukarı merkezde 1350, Yalvaç, Sütçüler Atabey ve diğer yerlerden de 700 dekar civarında olmak üzere 2000 dekarın üzerinde sera yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin listesi bakanlığımıza iletilmiş olup firmaların isimleri de bildirilmiştir. Isparta’daki ihracat yapabilecek firmalar inşallah girişimlerini bundan sonra daha hızlandıracaklardır. Bizde bakanlık nezdinde Isparta domatesinin Rusya’ya ihracatı ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz inşallah Isparta’dan domates ihracatına başlamak çiftçilerimizin para kazanmaları temennimiz bu konudaki bakanlıkla istişarelerimiz devam ediyor” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.