Dersimiz: Diş Sağlığı

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Fatma Çetin, Halil Özbıçakcı, Onur Küçük, Fatma Tufan, Ömür Yaşar Özdamar ve Ramazan Şevik’in birlikte hazırladıkları “AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI” programının ilk uygulaması Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nd

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 12:26
Dersimiz: Diş Sağlığı

Eğirdir Belediyesi’nin desteklerini alan Eğirdir MYO öğrencilerinin açılış davetlerine Başkan Osman Nuri Özmeral katılarak 3/B sınıfında verilen Ağız ve Diş Sağlığı konulu dersi dinledi ve öğrencilerle beraber oldu.

Diş Hekimi F. Özgür Tandoğan’ın Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili görüntülü olarak anlattığı derse öğrencilerin soru ve cevap şekliyle katılımları dikkat çekti. Diş Hekimi Tandoğan, dişlerin günde sabah akşam olmak üzere en az iki sefer fırçalanması gerektiğini belirterek “Dişlerde asıl temizliği yapan fırçadır, macun değildir. Dişler her seferinde en az 2-3 dakika fırçalanmalıdır. Diş ve ağzın sağlıklı olması diğer organlar için de çok faydalıdır.” dedi.

MYO Öğrencileri Başkan Özmeral’e projeye verdiği desteklerinden ve bizzat ilgi ve katılımından dolayı teşekkür ettiler. Okul Müdürü Hasan Tiryakioğlu, SDÜ Mavigöl Uygulama Otel Müdürü Hüseyin Duman, sınıf öğretmeni Hüseyin Çetin ve diğer katılımcıların bulunduğu “Ağız ve Diş Sağlığı” programında Başkan Özmeral, “Bu gibi samimi çalışmalar çok faydalı olmaktadır. Sağlık açısından bazı dikkat çekici ve önemli konuları burada öğrencilerle birlikte öğrenmiş bulunuyoruz. MYO öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu gün sınıf içerisinde öğrencilerle birlikte aynı sıralarda oturmak ve ders dinlemekten çok mutlu oldum. Benim için ayrı bir hatıra oldu.” diyerek çıkışta İlköğretim öğrencileriyle sohbet etti. 40 kişilik sınıftaki öğrenciler, verilen dersten ve hediye olarak aldıkları diş fırçası ve diş macunlarından çok memnun kaldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.