Destek İçin Umut 2014’te

Gıda- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) hazırladığı GÜL TEŞVİK RAPORU’NA yanıt verdi.

Yayınlanma:
Destek İçin Umut 2014’te

“Gül Çiçeği’nin Endüstri Bitkisi olması yönündeki destekleme önerileriniz bir sonraki çalışmada (- 2014 yılı) değerlendirilecektir.

ISPARTA NE KAZANACAK ?
Gıda- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Endüstri ve Yağlı Tohumlu Bitkiler’ üretiminde Dekar başına 7 TL mazot desteği veriyor. Gübre desteği ise yine Dekar başına 7 TL. Şu an Gül Çiçeği ‘Süs Bitkisi’ olarak değerlendirildiği için Isparta, bu desteklerden faydalanamıyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Gül, ‘Süs Bitkisi’ değil, ‘ENDÜSTRİ ÜRÜNÜ’ olsun’ şeklinde rapor yazdı. Gıda- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü yanıt verdi: ‘2014 Hasat Dönemi için çalışma yapılabilir.’

ENDÜSTRİ BİTKİSİ OLUR İSE:
Gül Çiçeği Endüstri Bitkisi olarak değerlendirilmesi halinde tablo şöyle oluşacak: Mazot Destekleme Tutarı (TL/ Dekar) 7 TL. Mevcut ‘Süs Bitkisi Sistemi’nde bu destek sadece 2.9 TL. Gübre desteği de Dekar başına 4 TL’den 7 TL’ye yükselecek.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Gül Endüstrisi paydaşları ile bilimi de bir araya getirerek Kozmetik Kalite Laboratuvarı kurulması için çaba göstereceğini ilan etti. Bu bağlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na rapor sunan BAKA, Kozmetik Hammadde ve Ürün Araştırma- Geliştirme ve Kalite Kontrol Merkezi’nin Isparta endüstrisi için taşıdığı hayati öneme dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum