Devlet Sahip Çıktı

Kendisinden burs konusunda yardım isteyen iki kız öğrenciyi geri çevirmeyen Vali Memduh Oğuz, öğrencilerin resim öğretmeni olmalarına imkan sağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2011 15:10
Devlet Sahip Çıktı

Emine Sarı ve Şeyda Öcal Isparta Kız Meslek Lisesinden bu yıl mezun oldular. Yetenekli öğrenciler Eğitim Fakültesi yetenek sınavlarına girmek istiyorlardı, ancak kurs alabilecek maddi imkanları yoktu. Yaklaşık 4 ay önce IYAŞ AVM’de sergi açılışına gelen Vali Memduh Oğuz’dan yetenek sınavlarına girmek için yardım istemişlerdi. Okulun resim sergisinin açılış programında iki öğrencinin isteğini geri çevirmeyen Vali Oğuz, Halıkent Lisesi Resim Öğretmeni Birsen Karakiraz’dan öğrencilere ders vermesi konusunda ricada bulunmuştu.

Yaklaşık 3 aydır ders alan ve 24 Ağustosta Denizli’de yapılacak sınavlara hazır olan iki öğrenci Vali Memduh Oğuz’a teşekkür ziyaretine geldiler.
İki öğrenci tarafından kendisine çiçek takdim edilen vali Memduh Oğuz çiçeğin gerçek sahibinin öğrencilere ders vermeyi kabul eden Resim Öğretmeni Birsen Karakiraz olduğunu belirterek çiçeği kendisine takdim etti.

Konuyla ilişkin olarak görüşlerini aktaran Şeyda ve Emine kendilerine yardımda bulunan Vali Memduh Oğuz çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Öğrenciler; “Hem Sayın Valimize hem de bize yaz boyunca kurs veren öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Vali Memduh Oğuz’un ricasıyla öğrencilere bütün bir yaz ders verdiğini kaydeden Halıkent Lisesi Resim Öğretmeni Birsen Karakiraz; “3 aydır çalışmalarımız devam etti, gerçekten hem Emine hem de Şeyda çok yetenekli öğrenciler, kendilerine güveniyorum. İnşallah sınavda başarılı olurlar ve çok istedikleri resim öğretmeni olarak meslektaşımız olurlar. Başarılar diliyorum” dedi.

Vali Oğuz öğrencilere başarı dileklerinde bulunurken; “Çok yetenekli öğrenciler olduğunuzu çizmiş olduğunuz resimlerden anlamıştım, aynı zamanda iyi bir öğretmenden de kurs aldınız. Birsen Hanıma bende teşekkür ediyorum, umarım emeğinizin karşılığını alırsınız ve ileride başarılı birer resim öğretmeni olursunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.