Dikkat! Bu Hafta İlaç Hizmetleri Aksayabilir

Bu hafta ilaçta ciddi bir kriz bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2013 11:54
Dikkat! Bu Hafta İlaç Hizmetleri Aksayabilir

T.C. Sağlık Bakanlığı, İlaç Takip Sistemi(İTS)’nin 24.06.2013 tarihi, saat 20:00 den başlayarak, 29.06.2013 tarihi, saat 24:00 e kadar kapalı tutulacağını duyurdu.

İlaçta İTS işlemleri önceden ya da sonradan
Bakanlık, eczacıların ve ecza depolarının ilaç işlemlerini, 1 haftaya yakın bir süre boyunca yapamayacağını bu işlemlerin belirtilen sürenin öncesinde ya da sonrasında yapılabileceğini duyurdu.

Bu kadar uzun bir süre eczacıların ve ecza depolarının İTS işlemi yapamadan, ilaç hizmetini aksatmadan ilaç hizmeti verebilmesi mümkün görünmüyor. İTS sistemi gerçekten de bu süre boyunca çalışmazsa ilaç hizmetinin kesinlikle aksayacağı öngörülüyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklama şöyle;
İlaç Takip Sisteminde 10 Ekim 2012 tarihinde “İlaç Takip Sistemi (İTS) Yazılım Temini ve Bakım-Destek Hizmet Alımı” ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bahsi geçen ihale kapsamında geliştirilen İTS yazılımları Sağlık Bakanlığı’nın Ankara lokasyonunda bulunan veri merkezinden hizmet verecektir.

Bu kapsamda geliştirilen Paket Transfer Servisi 29.06.2013 20:00 tarihinde hizmete açılacaktır. Mevcut sistem 24.06.2013 20:00 tarihinde kapatılacak ve bu sistemden yeni sisteme veri transferi gerçekleşmeyecektir. Dolayısıyla kesinti tarihine kadar tüm paydaşların PTS ile ilgili işlemleri bitirmeleri gerekmektedir. Aksi halde transferi tamamlanmayan dosyaların yeni sisteme tekrar gönderilmesi gerekecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.