Diyanet'ten Myanmar İçin Kampanya

Son bir ayda binlerce Arakanlı Müslüman öldürüldü. 50 bine yakın Müslüman kayıp, yüzlerce Arakanlı Müslüman mülteci kamplarında.Açlık ve ölümle mücadele eden Arakanlı Müslümanlara yardım için Diyanet İşleri Başkanlığı Myanmar Yardım Kampanyası başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2012 13:57
Diyanet'ten Myanmar İçin Kampanya

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, kampanya kapsamında bugüne kadar 170 bin lira para toplandığını söyledi. Avcı, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kampanyası devam ediyor. Bankalardaki hesaplar açıktır, ilimizdeki hayır sahipleri yardım topladılar. 170 bin lira bankalardaki hesaplara yatırıldı. Kampanyaya destek olanlara Allah yardım etsin” dedi.

İl Müftüsü Avcı, yapılan yardımların devlet eliyle Arakan’a teslim edileceğini belirtti.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, fitre ve zekatların bu kampanyaya verilebileceğini de hatırlattı.

Kampanyaya SMS ile destek verilebileceği gibi, Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nda açılan hesaplardan da para yatırmak mümkün.

ISPARTA VALİLİĞİ DE KAMPANYA BAŞLATTI

Öte yandan Isparta Valiliği de Myanmar Yardım Kampanyası başlattığını duyurdu. Valilik, Güneydoğu Asya’da bulunan Myanmar Arakan bölgesinde yaşanan Müslüman hakla karşı artan şiddet nedeniyle binlerce insanın, ülkesini terk ederek mülteci durumuna düştüğüne vurgu yaptı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz imzasıyla duyurulan kampanyaya kamu kurumları, meslek teşekküllerinin iştirak etmesi istendi.

Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nda açılan hesaplara, 10 Eylül tarihine kadar yardım yapılabileceği belirtildi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.