Doğalgaz Zorunlu Mu Oluyor?

Hava kirliliğinin bu kış yoğun olduğu Isparta’da, Mahalli Çevre Kurulu radikal bir karar almaya hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2014 23:32
Doğalgaz Zorunlu Mu Oluyor?

Hava kirliliğinin bu kış yoğun olduğu Isparta’da, Mahalli Çevre Kurulu radikal bir karar almaya hazırlanıyor. Vali Yardımcısı Tahir Demir, tüm konutlara doğalgaz zorunluluğu getirilmesi ile ilgili konunun MÇK’da görüşüleceğini söyledi.

Geçtiğimiz ay yapılan MÇK toplantısında alınan kararlar çerçevesinde şehrin hava kirliliğinden kurtulması için iki ayarı denetim ekibi kuruldu. Ekipler, ateşçilerin 20 bağımsız bölümden fazla ateşleme yapmasının önüne geçti.

“KİRLİLİK ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALACAKTIR”
9 Aralık’ta yapılan Mahalli Çevre Kurulu’na Başkanlık eden Vali Yardımcısı Tahir Demir, Şehrin hava kirliliğinden kurtulması için doğalgaz kullanımının zorunlu tutulması gerektiğini söyledi. Demir, “Bilindiği gibi ilimiz özellikle coğrafi yapısı nedeniyle kış aylarının gelmesiyle birlikte hava kirliliğini hat safhada yaşayan bir şehirdir. Valilik olarak bu hava kirliliğini minimum seviyeye indirmek için yoğun bir çalışma süreci içerisindeyiz” dedi.

“KONYA ÖRNEĞİ ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR
Şehrimizdeki hava kirliliğinin önlenmesi adına şehirde doğalgaz kullanımına teşvik edilmesi hatta, zorunlu hale getirilmesi doğru bir karar olacağının altını çizen Demir, “Bunun en somut örneği komşumuz Konya’da yaşanmıştır. Konya Valiliği Mahalli Çevre Kurulu şehirde doğalgaz kullanımının zorunlu olması yönünde bir karar aldı. Konya 2. İdare Mahkemesi ise; Kurulun verdiği bu Doğalgaz kullanımının zorunlu olması gerektiği yönündeki kararı usul ve yasaya uygun olmadığına hükmetti.

Konya Valiliği de, söz konusu mahkemenin bu kararını Danıştay’a götürdü ve Danıştay 14. Dairesi konuyu görüşerek Anayasa’nın 56. Maddesi gereğince şehrin hava kirliliğinin önlenmesi adına şehirde doğalgaz kullanımının zorunlu olması gerektiğine hükmederek yerel mahkemenin ‘zorunlu tutulamaz’ yönündeki kararını bozdu ve davanın yeninden görülmesine karar verdi. Dolayısıyla bizde Konya’daki gibi Mahalli Çevre Kurulu’nda bu yönde bir karar alabiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum