Doğalgaz'da Rekor Tüketim

Isparta'ya doğalgaz dağıtım işini yürüten Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı soğuk hava nedeniyle şehirdeki doğalgaz tüketiminin 495 bin metreküp'e kadar yükseldiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2013 16:32
Doğalgaz'da Rekor Tüketim

Isparta'ya doğalgaz dağıtım işini yürüten Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı soğuk hava nedeniyle şehirdeki doğalgaz tüketiminin 495 bin metreküp'e kadar yükseldiğini söyledi.
Isparta'da kış, mevsimin gerektirdiği şekilde soğuk ve yağışlarla sürüyor. Ancak, geçen hafta yaşanan dondurucu soğuklar ve bir türlü yağmayan kar nedeniyle, şehirde hava sıcaklıkları eksi 10 dereceye kadar düştü. Bu durum, vatandaşların sobalara, doğalgazı olanların ise doğalgaza yüklenmesine neden oldu. Bu nedenle şehirdeki doğalgaz tüketimi de şuana kadarki kullanımda rekor düzeye ulaştı.

KÜP; "AŞIRI SOĞUKLAR DOĞALGAZ KULLANIMINI 495 BİN METREKÜPE ÇIKARDI"
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Isparta ve Burdur'da 30 yıllığına doğalgaz dağıtım işiyle yetkilendirdiği Torosgaz Şirketi'nin Genel Müdürü Oktay Küp, havaların soğuk geçtiği şu günlerde şehirdeki doğalgaz kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu. Isparuta'nın normal şartlarda günlük doğalgaz tüketiminin 320 ila 270 bin metreküp arasında değiştiğini ifade eden Genel Müdür Küp; "Ancak, bu rakam ilimizde çetin soğukların ve ayazın yaşandığı ve gece sıcaklıklarının eksi 10 dereceye kadar düştüğü 9 - 10 Ocak 2013 tarihlerinde 495 bin metrekareye kadar çıktı. Bu rakam, günlük doğalgaz tüketiminde Isparta tarihinin rekoru oldu.
Şehirdeki doğalgaz kullanımı 320 bin metreküplerden 495 bin metreküplere çıkarken, normal şartlarda 100 ila 120 metrekarelik bir dairenin tükettiği doğalgaz ise 8 - 10 metreküpten 15 - 16 metreküpe yükseldi.

"ABONELERİMİZ SIKINTI YAŞAMADI"
Bilindiği gibi geçen hafta boyunca Isparta'yı etkisi altına alan soğuk havalar ve şehrin yüksek yerlerine kar yağışı doğalgaz tüketiminde ciddi bir artışa neden oldu ve iki gün içerisindeki kullanımda en yüksek tüketim seviyesine ulaşıldığını söyleyebilirim. Ancak, şirket olarak gerekli alt yapı çalışması ve tedbirleri aldığımız için soğuk havalardan dolayı artan doğalgaz tüketimine rağmen şuana kadar abonelerimiz olan vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamadı" dedi.

"DOĞALGAZ'DA ZAM DEĞİL, İNDİRİM BEKLENİYOR"
Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, Doğalgaz'a geçen yılın Eylül ayından bu yana zam yapılmadığını belirterek; "Ülkemizin Rusya ve Afrika ülkelerinden aldığı gazın durumuna göre doğalgazda zam değil, bilakis % 25 oranında indirim beklentisi var. Bizde Isparta'ya verdiğimiz doğalgazı BOTAŞ'tan ayıyoruz, bu fiyatın üzerine hizmet bedeli ekleyerek abonelerimize satışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.