Doğan: 'Ispartaspor’u Sileni Bu Halkta Siler'

Levent Doğan: 'Ispartaspor’u Sileni Bu Halkta Siler'

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2011 18:54
Doğan: 'Ispartaspor’u Sileni Bu Halkta Siler'

44 yıllık mazisinde ilk kez amatör kümede mücadele edecek olan Ispartaspor’un göz göre göre küme düşürtülmesi kamuoyunu fazlasıyla üzdü.

Profesyonel liglerde Isparta’dan bir takım olmaz ise de üzmeye devam edecek. Yeni sezonda Bölgesel Amatör Futbol Lig’de Ispartaspor, Emrespor ve Özel İdarespor olacak. Ekipler yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyorlar. Aslında 3 ekibin olması bence güzel bir gelişme.

3 ekibin 2’sinin bir grupta olacağını düşünüyorum. 16 Haziran Perşembe günkü spor sayfamızda, Ispartasporlu taraftarların takımın küme düşmesiyle ilgili görüşlerini yer verdim. “Taraftarlar: Sandıkta hesap sorduk” başlığıyla verilen haberden siyasiler ders çıkarmalı. Ispartasporlu taraftarla sohbet edin, büyük çoğunluğu ateş püskürüyor. Diyorlar ki, “Verilen sözler lafta kaldı. Hani Ispartaspor sahipsiz kalmayacaktı? Ne istediler bizim Ispartasporumuzdan? Sonunda takımımız amatör kümede. Sandıkta hesap soracağımızı söyledik ve sorduk. Herkes anlasın Ispartaspor’a sahip çıkmayanların nasıl gerilediğini. Ve şimdiki milletvekilleri de Ispartaspor’a olan sevgiyi anlamışlardır umarız.” sorularıyla tepkilerini dile getirmekteler.

Siyasilerin Ispartaspor’a ve şehrin spora bakış açıları nedeniyle en az 15 bin oy kaybettiklerine inanıyorum. Yani Ispartaspor’u sileni bu halkta sildi. Ispartaspor gerçeğini görmeyenler bunun bedelini fazlasıyla ödedi. Seçim öncesinde siyasiler yine çeşitli sözler verdiler. Kimi Milletvekilleri, “Düştüyse çıkartmasını da biliriz. Tüm dalları kucaklayacak tesislerimiz var” derken diğerleri Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden Hakan Şükür’den destek isteyip Göztepe modelini uygulayacaklarını dile getirdiler.

Neden Isparta’nın futbolda Bank Asya 1. Lig’de takımı olmasın? Neden güller diyarının voleybolda, hentbolda, basketbolda bölgesel ve profesyonel liglerde temsilcileri olmasın? Bugün 15 olan milli sporcumuz neden artmasın? Neden bir tartar pistimiz, büyük salonlarımız olmasın? Gençler neden spora kazandırılmasın?

Yaşanabilir kentler arasında 3. sırada gösterilen, zenginler sıralamasında ilk başlarda yer alan Isparta bunların üstesinden fazlasıyla gelir. Yeter ki isteyelim, yeter ki birlik ve beraberlik olsun. Isparta tek yumruk olamadığı için her alanda kaybediyor. Birileri başarı olduğunda onları kucaklamak yerine açıkları aranıyor.

Sonuç olarak Ispartaspor bugün amatör ligde ise bu utanç tüm kentindir. Unutmayın spor en iyi tanıtımdır. Burada en büyük görev şehrin büyüklerine, trilyonlar harcayan firmalara, işadamlarına ve en önemlisi de halkına düşüyor diyebiliriz.

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum