Doğumevine 5 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde İşadamı hayırsever Mustafa Büyükkutlu’nun destekleriyle 5 yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesi açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2013 10:52
Doğumevine 5 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi

Yapılan açılış törenine Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, İşadamı hayırsever Mustafa Büyükkutlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehmet Topal ve sağlık çalışanları katıldı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, açılan yeni yoğun bakım ünitesinin çok önemli olduğuna değinerek, “Bugün manası büyük olan bir açılıştayız. Asıl önemli olan bunun devlet tarafından değil, bir hayırsever tarafından yapılmış olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan yoğun bakım ünitesinin nasıl olduğuna ve katkısının nasıl gerçekleştiğini anlatan İşadamı hayırsever Mustafa Büyükkutlu, “Yaklaşık 2 ay önce Hastane Müdürü Ramazan Demirel’in kendisini aradığını ve böyle bir üniteye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Siz nerelisiniz diye sordum kendisine. ‘Şarkikarağaç’lıyım’ dedi.

Bende Mustafa Caner’i tanıyıp tanımadığını sordum ve o’da öğretmeni olduğunu söyledi. böyle bir yakınlık doğdu ve bu ünitenin kurulması gerçekleşti. Allah bu asğlık yuvasına hayırlı çalışanlar nasip eder. Burada inşallah hayırlı işler yapılır.” Dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman aydın ise ihtiyaç duyulan bir ünitenin hastaneye kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Aydın ayrıca ünitenin yapımına destek olan işadamı hayırsever Mustafa Büyükkutlu’ya teşekkür etti.

Türkiye’nin sağlık alanında önemli gelişmelere imza attığını belirten Başhekim Topal, “Son dönemde her alanda büyük gelişmeler kaydeden Ülkemiz, sağlıkta da etkinliğini artırmaktadır. Bir toplumu, karşılaştığı engeller karşısında dirençli ve üstün kılan, o toplumu oluşturan bireyler arasındaki milli dayanışma, gerçek demokratik değerler ve birlik ruhudur.

Hastanemiz 21 yataklı yeni doğan, 4 yataklı çocuk yoğun bakım servisi ile hizmet vermektedir. 4 yataklı çocuk yoğun bakım servisinin ihtiyacı karşılamaması ve hastanemizde erişkin yoğun bakım servisi ihtiyacı doğması nedeniyle, 5 yataklı genel yoğun bakım servisi açılması düşünüldü. İsparta' nın yetiştirdiği hayırsever işadamı sayın Mustafa Büyükkutlu'nun katkılarıyla genel yoğun bakımımızın açılması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir kendisine teşekkür ederiz.” Diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.