Dokuma Projesi Tanıtıma Çıkıyor

Isparta Genç İş Adamları Derneğinin (IGİAD) Sivil Toplum Hizmeti AB – Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat Programı kapsamında yürütmekte olduğu “Avusturya ve Türkiye arasında Kültür ve Sanatın Uyumluluğu” başlıklı projenin ilk etabı tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2012 15:16
Dokuma Projesi Tanıtıma Çıkıyor

Isparta Genç İş Adamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, proje kapsamında motif bankası oluşturulduğunu belirterek, motiflerin minyatür halı tarzında plaket, çanta, ayakkabı olarak dokunulması işleminin tamamlandığını artık ürünleri tanıtma etabına geçtiklerini söyledi.

30 Ağustos 2 Eylül tarihleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenecek olan sergiye katılacaklarını belirterek yaklaşık 250 dokuma ürünün Avusturya’da sergileneceğini aktardı.

Ekim ayı içerisinde de Ankara’da düzenlenecek el sanatları fuarında eserlerini görücüye çıkaracaklarını aktaran Demiralay, “Henüz proje kapsamında üretime yeni başlamamıza rağmen İstanbul, Çanakkale hatta Isparta’dan toplu siparişler alıyoruz. Projenin sürdürülebilirliği bizim için çok önemli. Isparta için önemli bir katma değer oldu. 25 bayana istihdam sağlandı. Bundan sonraki süreçte işin tanıtımı ve pazarlamasına yöneleceğiz. Uluslararası bağlantıları olan işadamlarımızın sahibi olduğu şirket portallarında projeyi duyuracağız” diye konuştu.

Ürünlere ciddi bir talep olduğunu aktaran Adem Demiralay, BAKA ve SDÜ’den de talep olduğunu iletti. Demiralay, çanta, el cüzdanı, plaket dokumalarında bu kurumların logosunun bulunacağını söyledi.

Projenin toplam bütçesinin 149 bin euro olduğunu aktaran Demiralay, Bu miktarın yüzde 80'ine tekabül eden 119 bin eurosu hibe olarak Avrupa Birliği tarafından, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin karşılayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum