Dünya Çocukları Isparta’da

Dünya Çocukları Isparta’da

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2015 18:03
Dünya Çocukları Isparta’da

Bu yıl Isparta’da 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Çocuk Şenliği Programına ve
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılmak üzere ilimize gelen yabancı ülke çocukları Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret ettiler.

Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna, Hindistan ve Romanya’yı temsilen gelen öğrencilere Isparta’da hakkında bilgi vererek kendilerini burada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, 23 Nisanın ulusal bir bayramın ötesine geçerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarını kapsayan bir bayrama dönüştürdüğünü belirtti.

Ülkelerinden gelerek Isparta’daki programa katılan çocuklar ve öğretmenleri ise böyle bir bayramın kardeşlik ilişkilerini güçlendirdiğini söyleyerek, Isparta’da olmaktan duydukları mutluluğu paylaştılar. Programa Azerbaycan’ı temsilen gelen Şamil isimli öğrenci Vali Özkan’ın yanına gelerek Azerbaycan-Türkiye adlı şiirini okudu.


Ardından öğrenciler kendi ülkelerini temsilen getirdikleri hediyeleri Vali Özkan’a takdim ederlerken Vali Özkan ise misafir çocuklara ve öğretmenlerine Isparta’ya özgü yöresel hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.