Dünya Kadınlar Gününe Özel Girişimcilik Eğitimi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), KOSGEB işbirliğinde Antalya, Burdur ve Isparta merkez ile ilçelerinde gerçekleştirdiği uygulamalı girişimcilik eğitimlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir çalışma ekledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2014 16:17
Dünya Kadınlar Gününe Özel Girişimcilik Eğitimi

Yeni girişimcilerin yetiştirilmesi, iş sahalarının açılması ve istihdamın artırılması amacıyla gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimleri, Burdur’da bayan girişimci adaylarına yönelik düzenlendi. KOSGEB Burdur Hizmet Binası’nda başlayan eğitime 30 bayan girişimci adayı katıldı.

Görevleri arasında ‘yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri desteklemek’ bulunan BAKA, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünü, istihdamın korunup arttırılıp işsizliğin azaltılmasına yardımcı olunmasını amacıyla girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor.

BAKA, KOSGEB protokolü sonrası 2011’de başlayan Antalya, Burdur ve Isparta’da sürdürülen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne özel bir yenisi ekledi. BAKA, Batı Akdeniz’de ilk kez Burdur’da bayan girişimci adaylarına yönelik eğitim programını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde başlattı.

BAKA, KOSGEB VE İŞ HAYATI
KOSGEB Burdur Hizmet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Dalğar’dan uygulamalı girişimcilik eğitimi almaya başlayan bayan kursiyerlere, BAKA ve KOSGEB’in verdiği destekler, kuruluş amaçları ile çalışmaları, başarılı bir iş hayatı için iş planı ve nelere dikkat edilmesi konusunda bilgiler veriliyor.

70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören girişimcilere, KOSGEB tarafından kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin bayanlarda yüzde 70’i hibe olarak karşılanıyor. Girişimciler kuruluş dönemi ve işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor.

BAKA’nın KOSGEB işbirliğinde 2011’de başladığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri, Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 42 kez gerçekleştirildi. Isparta’daki 10 eğitimi tamamlayan 265 kursiyerden 20’si, Burdur’daki 16 eğitimi bitiren 427 kursiyerden 38’i, Antalya’da ise 17 girişimcilik eğitimini bitiren 485 kursiyerden 12’si işyerini açtı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.