Dünya Sulak Alanlar Günü

Antalya Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın yaz aylarında kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2012 20:50
Dünya Sulak Alanlar Günü

Antalya Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın yaz aylarında kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu ve Köprülü Kanyon Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın ortasından çay geçen 14 kilometre uzunluğunda ve 100 metre derinliğindeki vadide yer aldığı vurgulandı.

Bazı çevre belediyeler tarafından Köprülü Kanyon Milli Parkı'ndan su alınmak istendiğinin iddia edildiği açıklamada, "Bu durumda Köprülü Kanyon Milli Parkı yaz aylarında kuruyacak ve doğal doku yok olacaktır. Bir başka önemli husus, su alınması durumunda, su isale hattının Köprüçay ırmağının yatağından geçirilmesinin planlanmasıdır. Bu durumda çok büyük miktarda hafriyat yapılması gerektiği anlaşılmaktadır. Bu durumda derenin doğal dokusu yok olacaktır" denildi.

Açıklamada, Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın yaklaşık binin üzerinde bitki ile nesli tehlike altında olan yırtıcı kuşların yaşam alanı olduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.