Dünyada İlk Kez SDÜ'de

Dünyada İlk Kez SDÜ'de

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2015 14:53
Dünyada İlk Kez SDÜ'de

Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, trafik denetimindeki var olan eksiklikleri ortadan kaldırmak ve daha verimli sonuçlar elde etmek gayesiyle geliştirdikleri, “Elektronik Kimlikli Trafik Denetleme Sistemi (ELKİDES)” projesini hayata geçirdi.

İlk pilot uygulaması Üniversite Batı Yerleşkesi’nde yapılan elektronik kimlikli trafik denetleme sistemi, gerçek trafik koşulları altında sürekli olarak test edildi. %98’lik bir verimle çalışan sistem, elektronik kimlikli trafik denetimi konusunda dünyada bir ilke imza atacak.

Tamamen elektronik tabanlı çalışan bu sistem, kurulumu yapıldıktan sonra herhangi bir insan gücüne ihtiyaç duymadan trafik denetimini gerçekleştirilebilecek. Sistemle, günün her saatinde, her türlü çevresel ortamda ve yılın her mevsiminde trafik denetimi yapmak mümkün olabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.