Dünyanın Karanfilini Üretiyorlar

Isparta'daki köyünde 12 yıl önce başladığı karanfil üretimini geliştiren Mehmet Erdoğan, bugün yılda yaklaşık 8 milyon dal karanfil üretiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2014 10:15
Dünyanın Karanfilini Üretiyorlar

Karanfil üreticisi Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seracılık ve kesme çiçek işine 2002 yılında 2 bin 700 metrekare alanda başladığını söyledi.

Her yıl üretim yaptıkları alanı büyüttüklerini ve bugün alanı 60 dekara çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, "Yılda yaklaşık 7,5-8 milyon dal kesme çiçek üretiyoruz. Bunların yüzde 95'ini Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Baştaİngiltere, Hollanda, Almanya ve Balkan ülkelerine, eylül ayından sonra daUkrayna ve Rusya'ya çiçek gönderiyoruz" dedi.

Isparta'da yetişen çiçeğin kalitesi ve verimi açısından rağbet gördüğünü anlatan Erdoğan, buradaki ürünün vazo ömrünün daha fazla olduğunu kaydetti.

Yaz döneminde karanfilin sadece Isparta'da, dünyada ise Kolombiya'da yetiştirildiğine değinen Erdoğan, Kolombiya'nın Avrupa'ya uzaklığı ve kalitesi nedeniyle Isparta'dan giden çiçeğin tercih edildiğini vurguladı.

Erdoğan, Isparta'nın kış dönemlerinde karanfil üretimi yapan Antalya'yı, yaz aylarında tamamladığını belirtti.

Kesme çiçek işini profesyonel olmayan kişilerce yürütmek zorunda kaldıklarını dile getiren Erdoğan, en büyük sorunlarının kalifiye eleman bulmak olduğunu aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.