Dünyaya Güzel Koku Isparta’dan Yayılıyor

Vali Memduh Oğuz Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Roseland Nem Gülyağı Fabrikasını ziyaret etti.

Yayınlanma:
Dünyaya Güzel Koku Isparta’dan Yayılıyor

Beraberinde Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk ile birlikte gülyağı ve konkret fabrikasını ziyaret eden Vali Oğuz, işletme sahibi Mehmet Ali Doğan ve çalışanlarına hayırlı iş ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Ziyaretinden dolayı Vali Memduh Oğuz’a teşekkür eden fabrika sahibi Mehmet Ali Akyol; “Sayın Valim 2013 yılı gül rekoltesini geçen yılın biraz üzerinde bekliyoruz, bu sene 8,5 veya 9 ton gül bekliyoruz. Randıman yine geçen senelerdeki gibi oldu, 3 veya 3,5 ton arasında gülden 1 kilogram gülyağı çıkıyor ve üretimimizin tamamı ihracata dayanıyor.

Tarım bakanlığı gül ve lavantayı süs bitkisi olarak değerlendiriyor ve buna göre destekleme veriyor. Yani gübre ve mazot desteği olarak hububata verdiği destek kadar gül’e ve lavantaya destek vermiyor. Bu konunun yetkililer tarafından dikkate alınmasını istiyorum” dedi.


Isparta olarak hammaddeyi yaptıklarını belirten Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar; “Isparta eğer gülden daha fazla katma değer elde etmek istiyorsa, mutlaka kozmetik sektörüne önem vermesi gerekiyor. Yani bu gül’ü mutlaka işlemek ve ondan sonra dünya pazarına sunmak gerekiyor.
Tabi bunlar büyük yatırımlar istiyor ama sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle bu yatırımların yapılabileceğini düşünüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu yatırımlar olur ve kozmetik sektöründe de Isparta hak ettiği yeri alır” dedi.

Gül sezonunun Isparta için hayırlı ve verimli geçmesi temennisinde bulunan Vali Memduh Oğuz ise, bütün dünyaya gül kokusunun Isparta’dan yayılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Vali Oğuz konuşmasında; “Bu gün bir arkadaşımızın fabrikasındayız.

Şimdi düşünün ki burada gül suyu elde edilecek, gülyağı elde edilecek ve bütün yeryüzünde kullanılacak. Hani söylüyoruz ya ‘Mekke-Medine-Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf’ diye, Isparta’nın görevli olduğunu söylüyoruz ya, işte o görev burada gayet güzel icra ediliyor ve dünyaya güzel koku, ışık ve nur buradan yayılıyor. Buradaki manzara Isparta’nın cazibesini gösteriyor.

20 bin dönüm gül bahçesi var Isparta’da. İnsanlarımız gül üretiyorlar ve sonrada bu fabrikalarda işledikten sonra bütün dünyaya bu güzel kokuyu yayıyorlar ve insanlığa hizmet ediyorlar, biz bundan çok memnun oluyoruz. Dikkat ederseniz gül üretenlerin ve burada çalışanların yüzlerinde bir gülümseme ve güzellik meydana geliyor, inşallah bütün insanlıkta böyle olur” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.