Düşünerek Sandığa Gidin

DSP Isparta Belediye Başkan Adayı Ali Güneş, seçimlerin son dönemecinde AK Parti seçmenine çağrıda bulundu. Güneş, “Ege’de 16 Türk adası Yunan işgali altında olduğunu düşünerek sandığa gidin” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2014 17:55
Düşünerek Sandığa Gidin

DSP Isparta Belediye Başkan Adayı Ali Güneş, Ege’deki, Atatürk ve İnönü'ün Lozan'da vermediği 16 adanın fiilen Yunan işgali altında olduğunu savunarak hükümetin konuya olan duyarsız davrandığını iddia etti.

Demokratik Sol Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Ali Güneş,” Atatürk ve İnönü'ün Lozan'da vermediği 16 ada 2004 yılından itibaren fiilen işgal edilmiştir. Ayrıca çeşitli milletvekilleri tarafından konu ile ilgili olarak AKP hükümetine soru önergeleri verilmiş ve adaların işgal edildiği haberini birçok gazete manşetten vermiştir. Ayrıca bu 16 adadan ayrık olarak İzmir ilimizin sınırları içinde bulunan Venedik kayalıkları da Yunan işgali altında. Venedik kayalıkları İzmir İlimizin batısında ve Ege Denizi'nin tam ortasında bulunan stratejik öneme haiz bir yer. Ege denizinde ki bütün deniz ve hava faaliyetlerini gözetleme ve izleme imkânına sahip kayalıklar grubudur. 1923 Lozan Analaşması ile Yunanistan'a Doğu Ege Denizi'nde Taşoz , Semadirek, Limmi, Bozbaba, Midilli,İspara, Sakız Sisam ve Ahikerya adaları olmak üzere toplam 9 ada verildi. Antlaşma ile Yunanistan'a hiçbir kayalık ada verilmedi. Yine Aydın ilimizin sınırları içinde bulunan Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizcik ve Bulamaç adaları da işgal edildi. Muğla ilimizin sınırları içinde bulunan Kalolimnoz, Keçi, Sakarcıklar, Koçbaba ve Ardacık adaları da Yunan işgali altındadır. Bu durumlarda gösteriyor ki, bütün bu olup bitenler Türkiye Cumhuriyet'ine ait 16 adanın ve Venedik kayalıklarının Yunanistan'a alenen verildiğinin bir göstergesidir. Şimdi AKP’ye oy vermeyi düşünen seçmenlerimize bir kez daha düşünmelerini ve milli hassasiyetten yoksun bu AKP hükümetine 30 Mart’ta sandıkta gereken dersi vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz.
Son günlerde gündeme gelen Süleyman Şah Türbesi’ni elbette korumamız gerekiyor. Ancak, hükümetin bu konuda da samimi olduğunu da düşünmüyoruz. Eğer milli değerlere sahip çıkan bir hükümet olsaydı zaten 5 yıla yakındır bizim adalarımız işgal altında olmazdı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum