Eğirdir Dünyaya Tanıtılacak

Eğirdir Turizmini Tanıtma Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ETUDOST) aracılığı ile Isparta’ya gelen Çat Kapı program yapımcıları, yaptıkları çekimlerle Eğirdir’i Dünya’ya tanıtacaklar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2014 15:31
Eğirdir Dünyaya Tanıtılacak

ETUDOST, Eğirdir’i tanıtmaya, turizme katkıda bulunmaya devam ediyor. ETUDOST TRT Belgesel kanalı Çat Kapı programını ilçeye davet ederek, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Dedegöl Şenliklerinin konu alındığı tanıtım programında Eğirdir’in geniş çaplı tanıtımının da yer almasına olanak sağladı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kendi bahçesini program yapımcılarına açarak, röportaj verdi. Başkan Şengöl, elma hakkında detaylı bilgiler verirken, elma topladı, elma çeşitlerini anlattı. Elmanın üretimi için gerekli her türlü koşulun Eğirdir’de mevcut olduğunu anlatan ve Türkiye’nin elma konusunda birinci sırada gelen ilçesi olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Başkan Ömer Şengöl, “Türkiye’de yetişen her 5 elmadan biri Eğirdir’de yetişiyor” dedi. Eğirdir’de en ileri seviyede elma üreticiliği yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Şengöl, “Eğirdir bu işin profesyonelliğinin en üst seviyesindedir” açıklamasında bulundu.

Samimi ortamda geçen programın Sunuculuğunu Emel Yurt yaparken, TRT Belgesel kanalında hafta içi her gün saat: 12.00’de yayınlanıyor. Eğirdir çekimleri ise Aralık ayı içerisinde ekrana geleceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.