Eğirdir En Temiz Kentler Arasında 2. Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın en temiz kent, köy, organize sanayi bölgesi ve sanayi tesisi kategorilerinde düzenlediği “Temiz Türkiyem Yarışması” sonuçlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2012 18:55
Eğirdir En Temiz Kentler Arasında 2. Oldu

Türkiye genelinde nüfusu 10 bin- 50 bin kategorisinde olan belediyeler arasında Didim’den sonra Eğirdir Belediyesi Türkiye ikincisi olarak seçildi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, İstanbul Ortaköy’deki Four Seasons Hotel’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödül töreni yapıldı.

Meclis çalışamalarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılamadığı törende Eğirdir’in ödülünü Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Şahin sahnede Başkan Özmeral’e bizzat takdim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Baraktar’ın imzası bulunan Çevre Beratı’nda “Çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında göstermiş olduğu gayret ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Eğirdir Belediyesi’ne bu çevre beratı verilmiştir” yazıyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Kanada Konsolosu ve Ticaret Müsteşarı Shawn Steil ve İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi ile aynı masada oturdu. Konsoloslara ve törene katılanlara Eğirdir broşürlerinden takdim eden Başkan Özmeral, onları Eğirdir’e davet etti. Törene katılanlar arasında Valiler, İşadamları, Televizyon ekranlarının ünlü sunucularından Jülide Ateş yer alırken ünlü sanatçı Şevval Sam ödül töreni sonrasında konser verdi.

Eğirdi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde Çevre Beratı ve ikincilik ödülünü alarak Eğirdir’e döndü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.