Eğirdir Gölü İyi Korunuyor ve Temiz

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Pof. Dr. Dinçer Ayaz ve Doç. Dr. Kerim Çiçek, Eğirdir Gölü’nde yaptıkları araştırmalar hakkında, gölden balık avlayan balıkçı kooperatiflerinin üyelerine bilgiler verdiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2013 23:46
Eğirdir Gölü İyi Korunuyor ve Temiz

Toplantıya Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi başta olmak üzere gölden istifade eden diğer Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri katılırken, renkli benekli kaplumbağalar hakkında geniş bilgiler anlatıldı.  

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nin davetlisi olarak toplantıya katılan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Pof. Dr. Dinçer Ayaz ve Doç. Dr. Kerim Çiçek ile birlikte oldu ve aydınlatıcı bilgiler aldı.  Muğla, Burdur Gölhisar ve Eğirdir’de toplantılar yaptıklarını belirten Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Pof. Dr. Dinçer Ayaz, 3 yıl boyunca çalıştıklarını ve önemli izlemeler yapıldığını söyledi.

Pof. Dr. Dinçer Ayaz, “Eğirdir Gölü’nün en temiz ve en iyi korunan göllerden birisi olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Kirlilik bakımından çalıştığımız alanlarda kötü bir durum görmedim. Eğirdir Gölü’müzde bulunan popülâsyonu az olan renkli ve benekli kaplumbağa sadece temiz göllerde yaşar. Amacımız sürdürebilirliği sağlamak. Kaplumbağa, kertenkele, yılan ve benzeri türlerin neslinin devam etmesi için çalışmalar yapıyoruz. Eğirdir’imizde de renkli benekli kaplumbağalarımız var ve nesillerinin sürdürülmesi için balıkçılarımıza bilgiler veriyoruz. Ağlara giren kaplumbağalara zarar verilmemesini istiyoruz. Balıkçılarımıza çok büyük vazifeler düşüyor. Belediye, Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri, Tarım Müdürlüğü yetkilileri, kaplumbağaların korunması ve yaşatılması için el birliği ile çalışmalıdır” dedi.  

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in konuya yakından ilgi göstermesinden dolayı teşekkür eden Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Pof. Dr. Dinçer Ayaz, Başkan Özmeral ile uzun süre sohbet etti. Başkan Özmeral, konuyla ilgili vatandaşların da bilgilenmesini istedi ve Pof. Dr. Dinçer Ayaz’dan halka açık konferans vermesini talep etti. Pof. Dr. Dinçer Ayaz, Başkan Özmeral’in isteğini kırmayarak ilerleyen zamanlarda belirlenecek bir tarihte Eğirdir’e gelerek vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapabileceğinin sözünü verdi.  

Toplantıda Su Ürünleri Kooperatif yöneticileri, anlatılanların sadece söylemde kalmayacağını ve bundan sonra renkli benekli kaplumbağalara daha hassas bir şekilde davranılacağının teminatını verdiler. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum