Eğirdir Gölüne 8'nci Renk

Her mevsim ve günün her saatinde renk değiştiren ve 7 renge sahip olan Eğirdir Gölü’ne Eğirdir Kaymakamlığı ve BAKA işbirliği ile “Işık ve Su Gösterileri Projesi” kapsamında 8. Rengine kavuşturuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2013 09:15
Eğirdir Gölüne 8'nci Renk

Eğirdir Kaymakamlığı’nın hazırladığı proje, BAKA’nın destekleri ve Eğirdir Belediyesi’nin katkılarıyla Eğirdir Liman içerisinde kurulan ışıklı su dansı tesisinin resmi açılışı 13 Haziran 2013 Perşembe günü saat 21:00’de Eğirdir limanında açılacak.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Eğridir’de uygulanan “Işık ve Su Gösterileri Projesi” 26.01.2012 tarihinde kabul edilerek Turzim potansiyelinin değerlendirilmesi mali destek programı adı altında 375.00.00 TL’ai BAKA’ya sunulmuş, Bakanın proje hibe tutarı olarak 300.000.00 TL olup, eş finans katkısı olan 39.000.00 TL Eğirdir Belediyesi tarafından karşılanarak hayata geçirildi. Söz Konusu Proje Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihaleye çıkarılarak kısa süre Eğirdir Halkının hizmetine sunuldu. Projenin resmi açılış töreni 13 Haziran 2013 Perşembe günü saat:21 de Eğirdir Limanında yapılacağı belirtildi.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz proje hakkında “ Yedi renge sahip Eğirdir Gölümüzde turizm potansiyelinin artırılması amacıyla böyle bir proje yaptık. Gölümüzden dolayı çoğu yerlerde olmayan farklı bir tesisi güzel ilçemize kazandırdık. Bilhassa sıcak havalarda ve gölün durgun olduğu zamanlarda liman içerisinde müzik eşliğinde ışıklı su dansları sadece Eğirdir’deki halkımızı değil, ilçemize dışarıdan gelen bütün misafirlerimizi güzel gösterileri ile dinlendirecektir” dedi.

Haber Foto: Emrah ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.