Eğirdir MYO Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projesi

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan “Diş Sağlığı Eğitimi” projesi Göktaş Mahallesi İlkokulunda yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2013 13:42
Eğirdir MYO Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projesi

Eğirdir Sağlık Grup Başkalığı ve Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri iş birliği ile yürütülen proje kapsamında dün Saat:10.30 'da Göktaş Mahallesi İlkokulunda  Öğrencilere Diş Sağlığı eğitimi verilerek, diş macunu dağıtımı yapıldı.

egirdir2.jpg

Programa Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Göktaş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuzu, Okul Müdüresi Fulya Yılmaz, Sınıf öğretmeni Necla İpekcoskun, Banu Ören,Eğirdir İlçe Sağlık Grup Başkanlığı personellerinden,Esin Özdamar, Ayfer Erol katıldı.  Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ikinci sınıf öğrencileri Seher Okur, Ayşe Koşmaz, Kübra Kurt, Uğur Boyacıoğlu’nun hazırladığı “Diş Sağlığı Eğitimi” adlı projeyi Göktaş Mahallesi İlkokulunda hayata geçirdiler. Öğrencilerden Kübra Kurt birinci sınıftan, dördüncü sınıfa kadar okulda eğitim gören 23 öğrenciyi diş sağlığı, diş fırçalama teknikleri konusunda bilgiler verdi.Meslek Yüksek okulu Öğrencileri Eğitim ardından Programa katılan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile birlikte öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yaptı.

 Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ikinci sınıf öğrencisi Seher Okur “ Arkadaşlarımızla birlikte çocuklara diş sağlığı eğitimi vermek, İmkanı olmayan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası imkanı sağlayarak onların sağlıkları büyümelerine katkıda bulunmak için böyle bir proje yapmak istedik. Göktaş Mahallesi’de Eğirdir merkeze uzak olması ve imkanların kısıtlı olmasından dolayı böyle bir seçim yaptık. Projemizde bize destek olan Başta Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e, İlçe Sağlık Grup Başkanımız Mehmet Nazif Aydın’a, Sağlık grup Başkanlığı eğitim şubesine ve hocalarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

egirdir3.jpg

Program sonunda Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in Göktaş İlkokulunun eksikleri konusunda bilgi alırken, Atatürk Büstü, Çaymatik alma sözü verdi ve Okul’a Türk bayrağı, Öğretmenlere ise sümen takımı hediye etmesi, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  

Haber Foto: Emrah Çelik

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.