Eğirdir Sporcuların Gözdesi Oldu

Son zamanlarda havaların ısınmasıyla beraber Eğirdir yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 17:24
Eğirdir Sporcuların Gözdesi Oldu

Son zamanlarda havaların ısınmasıyla beraber Eğirdir yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya başladı.

Kültür ve tabiat varlıkları bakımından farklı zenginliğe sahip Eğirdir’in temiz havası, sakinliği ile ulaşımında kolaylık, Isparta’ya 29 kilometre gibi kısa mesafede oluşu turistlerin tercih sebebi olarak gösteriliyor.

Son günlerde Isparta’da İllerarası ve Üniversitelerarası çeşitli spor müsabakalarının sık sık yapılmasının yansımalarının Eğirdir’i hareketlendirdiği belirtilirken, Isparta ve Eğirdir’deki otellerin yeterli gelmediği ifade ediliyor. Isparta ve Eğirdir’de taleplere cevap verilemeyince bazı spor kulüplerinin konaklama için Burdur’a kadar uzandığı açıklanıyor.

İstanbul’dan 26 kişilik kafile olarak Eğirdir’e gelen Bahçeşehir Üniversitesi Futbol Takımı Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından karşılanarak Köprübaşı ilerisindeki çim sahada ilk antremanda birlikte oldular.

Antrenör ve sporculara başarılar dileyen Başkan Özmeral “Eğirdir’e hoş geldiniz. Güzel ilçemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi sahamız hazır ve personelimiz de size yardımcı olacak. Bu saha her zaman bütün takımlara ve bütün sporculara açıktır. Gün geçtikçe daha çok spor takımlarının Eğirdir’e geleceğine inanıyorum” dedi.

Merci Otel’de bir hafta konaklayacak olan Bahçeşehir Üniversitesi Futbol Takımı’nın başında gelen Öğrenci Dekanı ve Rektör Danışmanı İsmail Türker Kurşun, Başkan Özmeral’in misafirperverliği ve samimi davranışlarından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kurşun, yaptığı görüşmeler sırasında Eğirdir’de konaklama tercihini ve Bahçeşehir Üniversitesi spor faaliyetlerini de anlatmadan geçemedi. İsmail Türker Kurşun, “Eğirdir’i çok beğendik. Adını önceden EĞRİDİR olarak yanlış biliyorduk, şimdi EĞİRDİR olarak düzelttik. Bizim Üniversitemiz deniz kenarında olup bir Kent Üniversitesidir. Sahamız yok ama çok ciddi organizasyonlarımız var. Geçen yıl bayanlar voleybolda Türkiye birincisi olduk. Erkekler basketbolda yine Türkiye birincisi olduk. Öğrencilerimizden Türkiye’de değişik branş ve takımlarda oynayan sporcularımız var. Kendim önceleri 3 yıl Fenerbahçe A Takımında oynadım. İstanbul İl Milli Eğitim Eğitim Müdür Yardımcılığı da yaptım. Beraber olduğumuz arkadaşımız Haydar Sarısoy Bahçeşehir Üniversitesi Futbol Takımı Antrenörüdür. İstanbul’da oturduğumuz için Eğirdir’i çok bilmiyorduk. Isparta’dan Eğirdir’e gelişte tepeden gölü ve muhteşem manzarayı görmeye başladığımızda büyülenip çok etkilendik. İyi ki Eğirdir’e gelmişiz. Biz deniz çocuğuyuz. Burası tam bize göre bir yer.” diyerek Başkan Özmeral’in ikramı olan elmalar için “Muhteşem bir elma. İstanbul’da bu sertlikte ve lezzette böyle bir elmayı bulma şansımız yok. 4 Liraya elma alıyoruz; 2-3 gün içinde çıtır çıtır yiyemiyoruz. Kabarmış oluyor” dedi.

Diğer taraftan sporun baharla birlikte hızlandığını belirten Eğirdir Altıngöl Otel Müdürü Zaliha Aslan, son günlerde Otelin doluluk oranının arttığını, sporcu kafileleri yanında yabancı turistlerin de gruplar halinde Eğirdir’e gelmeye başladığını belirtti. Merci Otel İşletmecisi Cemal Egemen de otellerinin 5 Mayıs’a kadar dolu olduğunu Alman, Amerikan ve Anzak grupların Eğirdir’e geleceğini ifade etti.

Eğirdir, hafta sonlarında havaların ısınmasıyla birlikte gezmeye gelenlerin önemli uğrak yeri oldu. Gölde kayık, tekne turları yanında son günlerde gençlerin çok sayıda bisikletle göl kenarlarında gezdikleri ve zevk aldıkları görüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.