Eğirdir Turizm Pazarında

Eğirdir Turizm Pazarında

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2017 16:57
Eğirdir Turizm Pazarında

Travel Turkey İzmir 11. Turizm Fuar ve Kongresi kapılarını açtı. Fuarın bu yıl 34 ülke ve bin 200’den fazla firmanın katılımıyla rekor düzeye ulaşması bekleniyor. Fuar kapsamında düzenlenecek olan Erken Rezervasyon Kampanyası ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi için de özel bir hazırlık yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuar ve kongre açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda yabancı konuk katıldı.

THY YURTİÇİ SATIŞ BAŞKANI POLAT

BİRLİKTE HAREKET ÇOK ÖNEMLİ

Açılışta ilk sözü THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat aldı. Polat, “Tüm sektör paydaşlarının birlikte hareket etmesi bizce çok önemli. Turizm Bakanlığının bu konuda önemli çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

TÜRSAB BAŞKANI ULUSOY

ERKEN KALKAN YOL ALIR

Açılışta bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise şunları söyledi: “İzmir’de bu fuarı yapmak için çok uğraştık ve sonuçta yaptık. İyi ki İzmir’de yapmışız. İki ay sonra görevi bırakacak bir başkan olarak bunu söylüyorum. İzmir’in hak ettiği yere gelmesi TÜRSAB olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Resmi erken rezervasyon kampanyasını da bugün başlatıyoruz. Erken kalkan yol alır.”

NUMAN KURTULMUŞ: TURİZM SEKTÖRÜ

STRATEJİK BİR SEKTÖRDÜR

Toplantıda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise, konuşmasına 2007 yılında 7 ülkeyle başlayan fuarın, bugün 34 ülkenin katılımıyla yapıldığını söyleyerek başladı. “Fuar, sahip olduğu turizm değerleriyle yurt içi ve yurt dışı misafirin önde gelen destinasyonu olan İzmir’in daha fazla bilinmesine ve tanınmasına imkan sağlıyor’’ diyen Kurtulmuş, ‘’Turizmi çeşitlendirmeliyiz. Ülkemizin zenginliğini tüm dünyaya tanıtmalıyız” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

‘’Bu coğrafya’da herşey var. Dünyanın en önemli arşivi Türkiye’nin kendisidir. Geçtiğimiz sene dünyada yaşanan negatif olaylar Türkiye turizmini de etkiledi. Şimdi o defter kapandı. 2017 verileri oldukça başarılı bir sezon geçirdiğimizi gösteriyor. Var olan pazarlar 2017’de Türkiye’ye gelmeye devam etti. Ama bunlarla yetinmemeliyiz. Yeni dönemdeki stratejik hedefimiz turizmi çeşitlendirmek olacak. Yayla, Kış Sporlar, Tarih, Deniz, Kum, Güneş… Tüm olanaklarımızı en üst seviye çıkarıp pazar payımızı arttıracağız. Bunu yaparken de 644 dolar olan kişi başı turist gelirimizi bin dolara çıkaracağız. Turizmin barış dilini çok iyi kullanıp, Türkiye’yi ve turizmimizi tüm dünyaya yayacağız.”

Açılışı yapılan fuarda Eğirdir'i temsilen Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu katılacak. Eğirdir Altıngöl Otel, Lale Pansion ve Eskiciler Konağı Nis Otel'in Baka desteği ile katıldığı fuarda Eğirdir Belediyesi elma, kerevit, elma suyu tanıtım broşürü dağıtmasının yanı sıra ilçede yapılan turizm faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendiriyor. 

7-10 Aralık tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuar kapılarını açtı. Fuarın bu yılki partner ili Nevşehir ve partner ülkesi Ukrayna oldu. 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, erken rezervasyon indirim fırsatları, yurtiçi ve yurtdışı tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunlarının bu yılda buluşma noktası oluyor.

10 Aralık 2017 Pazar günü sona erecek olan fuarda, Türkiye’nin yanı sıra Çin, Tayland, Ukrayna, Avusturya, ABD, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabwe gibi ülkelerden gelen çeşitli turizm firma ve kuruluşlar da katılımcı olarak tanıtım yapacak. 

Fuarda, Isparta, Antalya ve Burdur'dan katılımcılar, belediye başkanları ile İzmir bölgesi televizyon ve gazetecileri Eğirdir standına büyük ilgi gösteriyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.