Eğirdir'de '11 Kasım Ağaçlandırma Günü' Gerçekleştirildi

Eğirdir'de 11 Kasım Ağaçlandırma Günü Gerçekleştirildi

Yayınlanma:
Eğirdir'de '11 Kasım Ağaçlandırma Günü' Gerçekleştirildi

2019/24 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda; Eğirdir İlçesi Sevinçbey köyü Beşevler mevkiinde 5000 m² alanda 600 adet Sedir, 200 adet Servi ve 50 adet Kokulu Ardıç olmak üzere toplam 850 adet fidan Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” sloganıyla toprakla buluşturulmuştur.

egirdirde-11-kasim-agaclandirma-gunu-gerceklestirildi-1.jpg

Fidan dikim etkinliği; Sayın kaymakamımız Adem ÇELİK, Belediye Başkanımız Sayın Veli GÖK, ilçemiz kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve yöre halkının yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

egirdirde-11-kasim-agaclandirma-gunu-gerceklestirildi-2.jpg

Ormanlar; hava, su, toprak, besin, ilaç gibi insanoğlu ve diğer canlıların ihtiyaçlarını karşıladıkları doğal ve yenilenebilir kaynaklardır. Ormanlar çölleşme erozyonların önlenmesi, iklim üzerinde olumlu etkileri ve hayatın oksijen kaynağıdır. Aynı zamanda dağların süsü ve yaban hayatının ev sahibidir.

egirdirde-11-kasim-agaclandirma-gunu-gerceklestirildi-3.jpg

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde yapılan bu etkinlikle ormanların önemine vurgu yaparak toplumun ağaca, ormana, doğaya olan sevgisinin ve duyarlılığının artması ile ağaçlandırma bilincinin aşılanması amaçlanmıştır.

egirdirde-11-kasim-agaclandirma-gunu-gerceklestirildi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.