Eğirdir’de Büyük Sevinç

Eğirdir’de yeni açılan Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’na öğrenci kayıtları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2013 18:39
Eğirdir’de Büyük Sevinç

Menderes Mahallesi Köprübaşı mevkiînde daha önce Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi olarak hizmet veren SDÜ’ye bağlı okul binası, yeni açılan Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Eğirdir Belediyesi’nin de büyük destekleriyle yapılan tadilat, boya, badana işlemleri kapsamında bahçedeki çevre düzenlemeleri tamamlanarak okul binası yeni öğretim ve eğitime hazır hale getirildi. Okul birincileri kontenjanından 4 ve normal tercihlerle 120 olmak üzere toplam 124 öğrencinin eğitim öğretim göreceği Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’na ilk kaydını yaptıran Tansu Çulha oldu.

2 Eylül Pazartesi günü başlayan kayıtlar sırasında Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Okul Müdürü Doç Dr. Yakup Altan ve öğretim üyeleri birlikte oldular ve öğrenci kayıtlarının başlaması ile sevinçlerini paylaştılar. 16 Eylül 2013 tarihinde eğitime başlayacak Eğidir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nda Konaklama İşletmeciliği bölümünde 62 öğrenci birinci öğretim, 62 öğrenci de ikinci öğretim olarak eğitim görecek.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Okul Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan kayıt yaptırmak için Eğirdir’e gelen öğrenciler ve velileri ile tek tek ilgilendiler. Başkan Özmeral, okulun açılışını tarihi bir gün olarak değerlendirdi ve bir öğrencinin kaydını kendi elleriyle yaptı. Başkan Özmeral, ilk kayıt için gelen öğrenci ve velilerine karanfil dağıttı. Velilere ve öğrencilere okul girişinde yeni yapılan parkta çay ve pasta ikram edilmesi memnuniyetle karşılandı.

Amasya Merzifon’dan Babası Ali Çulha ile gelen ve okula ilk kaydı yapılan Tansu Çulha, Başkan Özmeral’in ve Okul Müdürü Doç Dr. Altan’ın yakın ilgilerinden dolayı çok memnun kaldı. İlk kaydı yapılan öğrenci Tansu Çulha, “4 yıllık üniversitede okumayı çok arzu ediyordum. Bizim okulumuz yabancı dil hazırlıkla başlayan ve ayrıca 4 yıl eğitim öğretim veren, geleceği olan bir okul. Çok sevinçliyim ve heyecanlıyım. Eğirdir’i çok sevdik. Manzarası ve havası çok güzel.

Buraya geldiğimde Belediye Başkanı tarafından karşılanmam benim için ayrı bir hatıra oldu. Başkanımız bize fazlasıyla sahip çıktı. Okulun ilk kaydı yapılan öğrencisi olmak benim için ayrı bir güzellik oldu. Kredi Yurtlar Kurumu’na kaydımı yaptırdım Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Her şey çok güzel oldu” dedi.

Eğirdir’in tarihi bir gün yaşadığını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Selçuklu Şehrimiz tarihi bir gün daha yaşıyor. Tarihinde ilk defa ilçemizde 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açıldı ve öğrenci almaya başladı. Yeni öğretim üyeleri ile zenginleşti. İlk öğrenci kayıt olduğunda büyük heyecan duydum.

Bu heyecanı saygıdeğer halkımızın da aynı şekilde yaşayacağına inanıyorum. Hayal gibi görünüyordu, kısa zamanda gerçek oldu. Eğidir’imiz yeni gelen öğrenci ve velileri ile şenlendi. Atılan tohumlar yeşermeye başladı. Eğidir’imiz gelişmeye, güzelleşmeye devam ediyor. Bundan herkes nasibini alacaktır. Okulumuzun Eğirdir’imize, saygıdeğer halkımıza, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu olmak üzere, A’dan Z’ye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan, öğrenci kayıtlarının başlamasıyla birlikte heyecanlı olduklarını söyledi. Okul Müdürü Altan, “Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’in büyük gayretleri ve destekleriyle birlikte okulumuz öğrenci almaya başladı. Bugün ilk kayıtları yaptık. Okulumuzu kazanan öğrencilerimiz kadar bizler de mutlu ve heyecanlıyız.

Türkiye’nin her tarafından pırıl pırıl öğrenciler kayıtlarını yaptırmak için sabahın erken vaktinde Okulumuza geldiler. Belediye Başkanımızın kayıtların başladığından itibaren bizlerle, öğrencilerle ve velileriyle birlikte olması bize ayrı bir güç vermiştir. Kayıtlarımız devam etmektedir. Kayıt yaptıran öğrencilerimiz 11 Eylül tarihinde yabancı dil imtihanına girecekler. Okulumuz 16 Eylül 2013 tarihinde ilk derse 9 öğretim üyesi ile birlikte başlayacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum