Eğirdir’e Hayran Kaldılar

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Bilgilendirme Seminerleri kapsamında Eğirdir’i gezen medya mensupları Eğirdir’e hayran kaldılar.

Yayınlanma:
Eğirdir’e Hayran Kaldılar

Seminerin ilk günü öğleden sonra Vali Yardımcısı Niyazi Can başkanlığında Eğirdir’e gelen misafirleri İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kamil Göncü Belediye binası girişinde karşıladı.

Başkan Özmeral’in makamında ziyarette bulunan heyet Eğirdir’e hayran kalırken Belediye çalışmalarını takdirle karşıladılar.
Başkan Özmeral, misafirlere Eğirdir’i tanıtıcı açıklamala
rda bulunurken, Çevre ödülünü gören misafirler tarafından beğeni kazandı. Eğirdir’in elmanın başkenti olduğunu belirterek “elmaların elması Eğirdir Elması” diyen Başkan Özmeral, ilçenin ayakta kalan Selçuklu eserleriyle büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurguladı.

Misafirlerin sorularına içtenlikle cevap veren Başkan Özmeral, medya mensuplarına elma suyu ikramında bulunurken Eğirdir’i tanıtıcı kitapçıklar dağıtıldı.

Diğer illerden gelen gazeteciler, Başkan Özmeral’e samimi davranışlarından dolayı tabiî ve cana yakın bulduklarını ifade ettiler.
Başkan Özmeral, Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı Gökhan Aralan’a, Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Başak İlisulu ve Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can’a ziyaretlerinden dolayı Eğirdir hatırası olarak kristal elma hediye etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Başak İlisulu, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’ın adının bulunduğu plaketi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e verdi.

Daha sonra Belediye binasından yürüyerek Dündar Bey Medresesi, Hızır Bey Camiî ve Türkiye’de tek altından geçilebilen Kemerli Minareyi gösterme fırsatı bulan Başkan Özmeral, misafirlere elma ve gül kremi hediye ederek uğurladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum