Eğitim Çalıştayı Yapılacak

Isparta'da Büyük Eğitim Çalıştayı Yapılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2018 12:12
Eğitim Çalıştayı Yapılacak

Milli Eğitim İl Müdürü Şahan Çöker ve beraberindeki heyet, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretin gündemi, öğretmenlere verilecek eğitimi ve öğrencilerin sektör içinde eğitilmeleri noktasında yapılması planlanan çalıştay oldu.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den destek isteyen İl Müdürü Şahan Çoker, çalıştay projesinin detaylarını anlattı.

Çoker, “Bunun çeşitli parçaları var bir tanesi öğretmenlerin sektör içinde zaman zaman eğitilmeleri, öğrencilerin sektör içinde eğitilmeleri. İkinci bir konu ise biz burada bir kariyer akademi kuruyoruz, mesleki eğitimin geleceği ile ilgili zaman zaman kariyer akademi çalışmalarımıza bol miktarda işadamlarının katılmasını isteyeceğiz. Meslek gruplarına göre orada da yine öğretmen eğitimlerimiz olacak okul ve sektör beraber olacak bu anlamda kariyer akademinin oluşumunda tamamıyla size ait sizin alanınızı da kapsayan bir iş olduğu için orasının oluşumu için sizlerden destek isteyeceğiz. Yani çocuğa matematikle fizikle ilgili bir şey öğretiyorsunuz ama bunlar bir araya gelip bu çocuğun hayatında nasıl kullanacak kısmı yoktu başkanım yeni müfredat buna yönelik bir çalışma yapıyor. Yine teknik konularda sizlerle ilgili konularda ise sitim dediğimiz bütün dünyanın geçtiği bir sisteme geçti, sitim dediğimiz kuracağımız laboratuarlarda vereceğimiz eğitimlerde çocuk kendi yaş grubuna göre o yılki aldığı müfredata göre Matematikte, Kimyada, Fizikte, Bilgisayarda öğrendiklerini birleştirip bir mühendislik yapıyor. Biz bunun eğitim çalışmaları bizim için oldukları zorlu bir süreç bunun alt yapısını tamamladık, ancak sitin çalışmalarının eğitim çalışmalarına bize önce bir ana salon daha sonrada bunları grup grup toplayacağımız küçük salonlar var. Isparta’da bir arayışa geçtik biraz önce dediğim gibi binanız çok güzel bizde bu binanın en uygun yer olduğunu öğrendik.” Dedi.



Yapılacak eğitimler noktasında her türlü desteği vereceklerini ifade eden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Başdeğirmen, “Çok değerli Milli Eğitim Müdürümüz ve daire müdürlerimiz şube müdürlerimiz odamızı ziyaret ettiler bizi şereflendirdiler kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret tabi sadece bir hal hatır ziyareti olmadı çokta güzel konuları paylaştık kendileriyle, bu güne kadar ticaret ve sanayi odası başkanı olarak bu konuları belki yıllardır konuşmak istiyoruz. Biz öğrencilerimizin okullarından çıktıktan sonra pratiği bilerek nitelikli bir şekilde bizlerin önüne gelmesini istediğimiz eğitim şekli milli eğitim müdürümüzün bize anlattı bundan çokta memnun oldum, bu konuda karar alan bakanlığımızın yetkililerine sayın müdürümüzün müdürlerimizin önerileri de var bunun içinde kendilerine çok teşekkür ediyorum, çünkü bizim geleceğimiz bizim çocuklarımı en iyi şekilde yetiştirmekten geçiyor. Biz çocuklarıma önem vermezsek bu diğer ülkelere yetişmemiz mümkün değil. Burada sayın müdürümüz üniversite, meslek sahipleri milli eğitim hep beraber işbirliği içerisinde bunların çalıştayını yaparak farkındalık yaratmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bununla alakalı bizim oda olarak ne yapmamız gerekiyorsa biz her şeyini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu tür çalışmaların etkinliklerin içerisinde olacağımızı kendilerine bildirdik burada bir kariyer akademisi mesleki eğitimin verilebileceği bu akademilerin kurulması ve bunlarında alt yapılarına ihtiyaç duyulan yerlerin temini açısından bizler bu kanunun içerisine ortak olacağımızı beyan ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından ziyaret karşılıklı fikir alışverişleriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.