Eğitim-İş'te Çakan Güven Tazeledi

Eğitim İş Sendikasının 4’ncü olağan kongresinde tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut Başkan Levent Çakan güven tazeledi.

Yayınlanma:
Eğitim-İş'te Çakan Güven Tazeledi

Öğretmenevi’nde düzenlenen kongrede mevcut başkan Levent Çakan seçimlere tek listeyle girdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile eğitim hizmeti verirken görevi başında şehit olanlar için Saygı Duruşu’nun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan kongrede açılış konuşması yapan Eğitim İş Şube Başkanı Levent Çakan, konuşmasına iktidara yüklendi.

Çakan ,”İktidar partisinin kar hırsıyla yoğrulmuş; sanatı, doğayı, kentleri ve insanı hedef alan politikalarına karşı tam bir yıl önce bugün Taksim Gezi Parkı’nda başlayan, binlerce yurttaşımızın daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşen Gezi Direnişi ülkemizin dört bir yanına yayılarak, demokrasi tarihimizde unutulmayacak onurlu bir iz bırakmıştır” dedi.

Soma’da yaşanan maden faciasına da değinen Çakan, “Soma’da yaşanan facianın sorumlusu başta siyasi iktidar olmak üzere işçi kanıyla servetlerini artıran sermayedir” dedi.

Çakan, “Güç birliği ve dayanışma içerisinde, örtülü ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Karşı devrimci güçlerin yok etmek istediği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kongrede ilgili raporlar tek tek okunarak oylandı ve aklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum