Ekmel Bey Türkiye'yi Temsil Edemez

Milli Şairimiz Mehmet Akif Akif Ersoy'un mezarını ziyaretinde İstiklal Marşı'nı Çanakkale Şiiri ile karıştıran çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na bir tepki de Isparta'dan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2014 19:19
Ekmel Bey Türkiye'yi Temsil Edemez

Ülke genelinde yaklaşık bin üyesi bulunan İstiklal Marşımız ve Esrarı Derneği yönetim kurulundan çatı aday Ekmel Bey'e tepki geldi. Tepkinin sebebi ise İstiklal Marşı...

Hatırlanacağı üzere Ekmeleddin İhsanoğlu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyareti sırasında İstiklal Marşı'mızın dörtlüğünü "Çanakkale Şiiri'nden heralde" diye okumuştu.

İhsanoğlu'na konuyla ilgili bir çok kesimden tepki geldi. Bu tepkiler sert tartışmalara da dönüşmüştü. Öyle ki; Ekmel bey tarafları da arşivlerden Başbakan Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nı yanlış okuduğu kayıtları bulmuş ve sosyal medya üzerinden servis etmişlerdi.

İşte İstiklal Marşı üzerinden Ekmel Bey'e bir eleştiri de Isparta'dan geldi. Eleştirinin sahibi İstiklal Marşımız ve Esrarı Derneği Başkanı Hüseyin Özdemir.

Özdemir, düzenlediği basın toplantısında "İstiklal Marşı'nın Zahiri sıfatlarını bilmeyenden Batını sıfatlarını bilmesini asla beklemiyoruz" diyerek Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'yi temsil edemeyeceğini ileri sürdü.

Hüseyin Özdemir, açıklamasında "Sayın İhsanoğlu’nun, İstiklal Marşımızın 7. dörtlüğünü Akif’in Çanakkale Şehitlerine yazılmış bir şiiri olarak söylemesi bizleri hayrete düşürmüştür.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda
Etmesin, tek vatanımdan beni dünyada cüda

Dörtlüğünün İstiklal marşımızın bir parçası olduğunu bilmeyen bir Cumhurbaşkanı Adayını kabullenmek mümkün değildir. İstiklal Marşımızın Zahiri sıfatlarını bilmeyenden Batıni sıfatlarını bilmesini asla beklemiyoruz. Bu durumda İhsanoğlu’nun “Türklüğe, İslama ve millete ne getireceği veya vereceğini merak da etmiyoruz. Türkiye’yi temsil edemeyeceğini düşünüyoruz. İstiklal Marşımızın ezberini bilmeyenden esrarı ve ruhunu bilmesini asla bekleyemeyiz. İstiklal Marşımızın özünü anlayamayan Milletimizin haline ve maneviyatına nasıl sahip çıkar, temsil ve başkanlık eder. Aziz milletimizin derin anlayışına havale ediyoruz.
Yaşanan bu olay ister bir gaf, ister hakikat olsun, konu Cumhurbaşkanlığı adayı olunca bu hadise asla mazur görülemez. Bizde bu menfur hadiseyi esef ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

Özdemir, açıklamasının kesinlikle bir siyasi boyutunun olmadığına da sözlerini ekledi.