Eko-Bir Meclis Toplantısı Yapıldı

Kısa Adı Eko-Bir olan; Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2012 13:35
Eko-Bir Meclis Toplantısı Yapıldı

Eğirdir Belediyesi Kervansaray düğün salonunda Vali Memduh Oğuz Başkanlığında yapılan meclis toplantısına; Aksu Kaymakamı, Eğirdir Kaymakam Vekili İbrahim Özdel, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, kasaba belediye başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda birlik encümen üyeliği ve plan bütçe komisyon üyelik seçimleri yapılırken, 2011yılı kesin hesap cetveli de karara bağlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan meclis toplantısında yapılan seçimlerde Birlik Encümen Üyeliklerine; Tekin Bayram, Osman Nuri Özmeral, Hüseyin Baykal, Mehmet Ünverdi, Halim Kıyak ve İbrahim Ünal, Plan Bütçe Komisyon Üyeliklerine ise; Hasan Yıldız, H. Hüseyin Köse, Musa Uysal, Hamdullah Öncü ve Mevlüt Gürsel seçildiler.
Seçimlerden sonra 2011 yılı kesin hesap ( Gelir-Gider Cetveli ) görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Memduh Oğuz, Eğirdir’in her geçen gün değerinin artacağını ifade etti.

Vali Oğuz; “Eğirdir, geleceğin turizm merkezi olacaktır”
Encümen ve komisyon üyeliklerine seçilenlere başarı dileklerini ileten Vali Oğuz ; “Eğirdir gölü en hassas olduğumuz bir konudur. Burası gelecekte çevresiyle beraber Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olacak. Elli yıla yakın idarecilik yapan birisi olarak samimi müşahedem ve gözlemim şudur; 10 sene sonra burası inanç turizmi başta olmak üzere önemli bir turizm merkezi olacaktır. Eğirdir gölü de hem Allahın bir lütfu, hem de bu söylediğim turizm hareketinin süsü olacaktır. O bakımdan siz sadece çevresel bir faaliyet yapmıyorsunuz, Türkiye’nin ve dünyanın gelecekte önemli bir merkezi olacak bu çevreyi koruyorsunuz. Bu manada birlik ve beraberlik içerisinde, ahenk içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Memduh Oğuz toplantı sonrasında birlik üyeleriyle birlikte liman sosyal tesislerinde açılan ‘Bağlar Hayırlar Çarşısı’nı gezdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.