Ekonominin Bilimle Buluşması Gerekiyor

Süleyman Demirel Üniversitesi, her fırsatta vurguladığı üniversite- sanayi işbirliği yolunda önemli bir adım daha attı.

Yayınlanma:
Ekonominin Bilimle Buluşması Gerekiyor

Isparta ve Türkiye ekonomisindeki sorunların çözümlenmesine yönelik somut çalışmalar kapsamında SDÜ ile Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD), Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD ), Isparta Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (IGSİAD ), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı (TÜMSİAD ), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı arasında bir Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği protokolü imzalandı.

Barida Otel’de gerçekleştirilen imza törenine, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, IGİAD Başkanı Adem Demiralay, ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, TÜMSİAD Isparta Şube Başkanı Akın Tuna ile akademisyenler ve dernek temsilcileri katıldı.

Törende ilk olarak kürsüye gelen SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, merkez ve merkez bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi vererek yapılan işbirliği protokolü ile eğitim açıklarının giderilmesi, yerel girişimciliğin geliştirilmesi ve üniversite- iş dünyası işbirliği kapsamında Isparta’da sanayinin ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik eğitimlerin gerçekleştirilmesi, ulusal desteklerden faydalanma oranının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Daha sonra söz alan iş adamları dernekleri başkanları, yapılan işbirliğinin Isparta’ya önemli katkılar sağlayacağına duydukları inancı dile getirerek her fırsatta bölgesine ve şehrine hizmet vermeye gayret eden SDÜ yönetimine teşekkür ettiler.

Bir şehrin marka olabilmesi için o şehrin konumlandırılmasının yapılması gerektiğini söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu da marka şehirlerin öz yeteneklerinin olması gerektiğini belirtti.

Isparta’yı ön plana çıkaran özelliklerinin geliştirilmesi için üniversite ile yapılacak işbirliğin önemli olduğunu dile getiren İbicioğlu, “Isparta ekonomisinin bilimle buluşması gerekiyor. Taklit edilmeyi imkansız hale getirmek her alanda bilimsel verilerden yararlanmayı gerektirir.

Bilimsel gelişmeyi sürdürebilir hale getirirseniz ve bu bilimsel çalışmaları da ekonominin gereklerine uygun yaparsanız öz yetenek kazanmış olursunuz. Yeni nesil ürünlerle taklit edilmesi zor bir hüviyete bürünüyorsunuz. Bilimsel verileri etkin kullananlar öne geçerler. Üniversiteler de kendi kaynaklarını oluşturmak için sanayinin girdilerine uygun çıktılar üretmeli” diye konuştu.

İbicioğlu, Isparta’nın ihtiyaçlarına cevap vermeye ve akademik liderlik yapmaya hazır olan SDÜ’nün girişimci ve kendi kaynağını üreten, ülkesinin sosyal sorumluluklarının uzantısı olarak yumuşak gücün kinetik güce çevrilmesinde önemli bir fonksiyon icra edecek bir üniversite olduğunu söyledi.

SDÜ’nün akademik başarıları hakkında da bilgi veren İbicioğlu, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer’den gelecek gençlere diş teknisyenliği, doğum teknisyenliği, inşaat ustalığı gibi alanlarda eğitim verebileceklerini ve YBEM’in Almanya’da şube açacağının müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından SDÜ, işadamları dernekleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Girişimci Kurulları arasında yapılan işbirliği protokolü imza törenine geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.