Ekonominin Temeli Umuttur

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, “Ekonominin temeli umuttur. Isparta’ya dışarıdan birileri gelip kalkındıracak değil, Isparta’yı yine Ispartalılar kalkındıracak” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2013 13:18
Ekonominin Temeli Umuttur

ITSO’nun Ağustos Ayı olağan meclis toplantısına katılan Milletvekili Recep Özel, Üniversite’nin bölünerek büyümesi, Dereboğazı Duble Yolu, Isparta Bölge Hastanesi ve Isparta’ya yapılması planlanan yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgiler verdi, işadamlarının sorularını yanıtladı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) olağan Ağustos Ayı Meclis Toplantısı önceki gün yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Altınok’un yönettiği toplantıda meclis üyeleri hazır bulundu. Olağan Meclis gündemi ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in faaliyetleri anlatmasının ardından meclise Milletvekili Recep Özel konuk olarak katıldı.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gelen Milletvekili Özel’e Meclis Başkanı Osman Şahlan, Eğirdir Gölü ve su ürünleriyle ilgili bazı sıkıntıları aktardı, kerevit avlanma konusundaki kotanın da tekrar gözden geçirilmesini istedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO’nun gelişim projeleri ve ilin sorunlarıyla ilgili çalışmalarını anlattı. Birlikte ve beraberlik içinde hareket etme bilinci ile çalıştıklarını belirten Başdeğirmen, “Burada bulunan meclis üyelerimiz için Isparta Sevdalıdır. Hepimiz, Isparta’nın gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışıyoruz. Seçimlerden önce ve sonra hep birlik beraberlik içinde olacağımızı söylemiştik ve bunu da yaptığımıza inanıyoruz. Sizlerin de katılımıyla Ankara’da Bakanlıklarla görüşüyoruz. Hep birlikte bazı konularda amaçlarımıza ulaşacağız. Geçtiğimiz hafta Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanımızı ziyaret ettik, sorunlarımızı aktardık.

Yine birlik beraberlik içinde yine diğer bakanlarımızla görüşeceğiz. Türk Hava Yolları Genel Müdürü’nü ziyaret ettik bazı taleplerimiz oldu. Biz gidip görüşüyoruz, ama bu konuların sizler tarafından takip edilmesi bizleri başarılı sonuçlara daha çabuk götürecektir. Tek başımıza hiçbir şey yapamayız hep beraber olursak Isparta’mıza hizmet edebiliriz. “dedi.

Milletvekili Recep Özel, işadamlarına, SDÜ’nün bölünerek birkaç üniversite çıkabilmesi, Dereboğazı Duble Yolu Projesi, Bölge Hastanesi ve diğer hizmetlerle ilgili geniş bilgiler verdi, işadamlarının sorunlarını yanıtlayan Milletvekili Özel, uyum içinde Isparta’yı hep birlikte daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Bir ilin gelişmesi için başta uyumun çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Özel, ilin yöneticilerinin birlik beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı. Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlik beraberlik konusunda çok başarılı olduğunu ve attığı adımların artarak devamı isteyen Milletvekili Özel şunları söyledi:

“Yapılan tüm çalışmalarda en önemli husus uyum. Isparta’daki karar vericiler Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı arasında uyum olursa başarı çok iyi olur ama uyum olmazsa başarısızlık oluyor. Gelişmiş bütün illere baktığımızda temelde uyum vardır. Bu uyum olduğu yerde bereket olur. Herkesten ayrı ayrı ses çıkarsa olmaz.

Isparta geçmişte becerdi becermedi ama artık önümüze bakmalıyız. Her şeyden önce coğrafi olarak, iklim, tarım, ulaşım olarak Isparta’mızın iyi bir konumda olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Biz Ispartalılar olarak şanslıyız. Isparta Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden biri ve bunu katma değere çevirebiliriz.

Ekonominin temeli umuttur. Isparta’ya dışarıdan birileri gelip kalkındıracak değil, Isparta’yı yine Ispartalılar kalkındıracak. Biz Ispartalı olarak sorunlarımıza birlikte sahip çıkar, birlikte konuşabilirsek bu çok önemli. Yönetimler hepsi iyi işler yapmak için göreve talip, hepimiz iyi işler olsun diye böyle yerlerdeyiz.

Buralar zaman ister nakit ister vakit ister fedakarlık ister. Bulunduğumuz yerlerde de hep beraber fedakarlık yapmak zorundayız. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Başdeğirmen öncülüğünde birlik beraberliğin ilk adımları Ankara’da atıldı. Sonraki çalışmalarını da izliyoruz gördüğümüz kadarıyla Şükrü Bey gerçekten birlik beraberliği sağlamış durumda, bunun yanı sıra önemli ve bir o kadar da değerli çalışmaları var kendisinin her zaman arkasında olduğunu hatırlatmak ve bu tempoda çalışmalarının devam etmesini istiyoruz. Yeni projeler konusunda her zaman yanınızdayız.“

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.