EL İNSAF

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ak Parti Milletvekili Recep Özel’in geçtiğimiz hafta belediye ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. Özel’e seslenen Yalçın, “El İnsaf” dedi.

Yayınlanma:
EL İNSAF

AK Parti Teşkilatı Isparta’da elini taşın altına koymadan siyaset yapma alışkanlığından bir türlü vazgeçemedi diyen Yalçın, “halkımızı sürekli olarak boş vaatlerle avutacaklarını zannediyorlar” dedi.
Ak Parti’nin Isparta Çevre Yolunu 3 yıldır bitirmediği dile getiren Yalçın, açıklamasında,

“Akp İktidarının Çevre Yolu Hikâyesi:
YER: Isparta Çevre Yolu (ANTALYA-ISPARTA İSTİKAMETİ)
İhale Tarihi: 16.10.2010
Proje Uzunluğu: yaklaşık 16 KM
Proje Bedeli : 20.492,735 TL
Her nedense:16 km’lik bu yol üç yıldır bitirilemedi. Karayolları Bölge Müdürünün yaptığı açıklamalardan anladığımız kadarı ile henüz bitiş tarihi belli değil.

YER: Karadeniz Bölgesi (ORDU-GİRESUN HAVA LİMANI İNŞAATI)
İhale Tarihi:2011 Havalimanı inşaatının temeli atılıyor.
İhale Bitiş Tarihi: 2014 yılının ilk çeyreğinde deneme uçuşu yapılacak.
Proje Tutarı: 230 Milyon TL

Bu Havalimanı Türkiye de bir ilk. Avrupa’da bir ilk ve Dünyada deniz doldurularak yapılan 4. Havalimanı planlanıp bitme aşamasına gelebiliyor.
Bu Örneği Şunun için verdim, Isparta’da 16km’lik yolu üç yılda bitirmeyen AKP iktidarı ORDU-GİRESUN HAVALİMANINI 3 yılda bitirebiliyor ve havaalanını uçuşa hazır hale getiriyor.
Üç yıldır yapımı hepimizin gözleri önünde süren bu yolun takipçileri kim? AK Parti Isparta milletvekilleri.

Ordu Giresun havalimanı üç yılda bitiriliyor ama Isparta da küçük bir yolu neden bitiremiyor, bunun sebebini acaba Isparta AKP milletvekilleri düşünüyor mu, neden Isparta bu kadar sahipsiz bırakılıyor iktidar tarafından.

Üç yıldır 16 km’lik yolun yapımını bir türlü bitirtemeyen, AK Parti Milletvekillerinin, özellikle belediye hizmetlerinden olan şehir içi asfaltı diline dolayan Sayın AK Parti Milletvekili Recep Özel’in Isparta sevgisini ve çalışmalarının takdirini de sizlere bırakıyorum.

Isparta’da belediyenin yaptığı çalışma ve ortaya konulan hizmetleri yok saymak yapılanları küçümsemek her şeyden evvel art niyetliliktir, siyasi körlüktür, bugün AKP milletvekillerinin dillerine doladığı asfaltın ekonomik ömrü ile ilgili konuda da değerli hemşerilerimizi yanıltmaktadır.

Modern Asfaltta, yollar büyük bir yapım işi gerektirmeden düzgün bir çalışma ile önceden planlanan bakımlar ile ortalama 40 yıllık ekonomik ömre göre dizayn edilir. Bunu bilmiyorsanız lütfedip bilenlere sorun. Zaten konu asfaltın ekonomik ömrü değil sizin 10 yılda Isparta’da gerçekleştiremediğiniz asfalt çalışmasını Isparta belediyesinin bir yılda katlayarak yapmasıdır. Önce siz bu işlerin teknik ekonomik olarak nasıl başarıldığını öğrenin o zaman bu işlerin köy gezmeleri ile olamayacağını çalışarak üreterek olabileceğini görürsünüz.

AK Partinin Sayın Isparta milletvekilleri, Sayenizde sulama birlikleri borç batağı içerisinde, işçi perişan, emekli perişan, dar gelirli umutsuz, köylü çaresiz hatta camisini bile satılığa çıkarmış siz hala çözüm bulmak yerine imkansızlıklar içerisinde mücadele edip hizmet etmek isteyen Belediye’ye sırf başka partili diye doğru olmayan ithamlarda bulunuyorsunuz. Bunlar iyi niyetli yaklaşımlar olmayıp Isparta’mıza faydası olmayan söylemlerdir, bir an önce bunlardan vazgeçip sizlerin aslı görevi olan millete hizmet etmeye başlamanızı bekliyoruz.

Dostluk yolu diye tanımlanan “Isparta-Burdur dağ yolu” hemen başlanacak diyen AKP teşkilatına da Karayolları Bölge Müdürünün sözlerini naklederek sesleneceğim. Bakın Bölge müdürü ne diyor?
“Bu yol sadece kara yolları ağına alınmıştır. Yolun karakter özellikleri ile ilgili çalışmalar yapılacak. İleriye yönelik olarak, bir potansiyel olursa bölünmüş yol olarak değerlendirilebilir.

...Müdürlüğümüz bunu bakanlığa bildirir. Bakanlık onay verirse bölünmüş yol ağına dahil edilir.” demektedir.(Basın,22.07.2013)
Oysa AK Parti milletvekilleri buranın bölünmüş yol olacağını, yolun hemen yapılacağını belirtmişlerdi. İşte kanıtı:

Bu konuda AK Parti Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç 21.11.2012 tarihli demecinde şöyle diyor: “Isparta-Burdur arasındaki dağ yolu(gelincik yolu) acilen karayolları ağına alınacak ve öncelikli olarak heyelan nedeniyle güzergah değiştirilerek bölünmüş yol haline getirilecek.” dese de, Karayolları Bölge Müdürü bu yolun “bölünmüş yol” olarak programlarında olmadığını söylüyor.

Buradan şu sonucu çıkartabiliriz: AK Partili Bakanlar Isparta’ya gelip söylediklerini Ankara’ya gidince unutuyor. Bürokratlarda bildiğini okuyor, AKP’li vekillerimizde olayların içinde görünüyor ama sonuç alamıyorlar. Her zaman olduğu gibi Isparta kaybediyor... Başkaları üç yılda denizi doldurup hava limanı yapıyor ama nedense Isparta’ya sıra gelince 16 km’lik yol için bin dereden su getiriyorlar...

İlimiz geçen hafta çok şiddetli yağışa maruz kalmıştır. Bu yağışlarla şehirde hayat durma noktasına gelmiştir.
16 Temmuz Salı günü 13:15 -13:40 saatleri arası 25 dakikada m2’ye düşen su miktarı 37,4 kg
18 Temmuz Perşembe günü yaklaşık 17 dakikada 26,4 kg yağış düşmüştür.

Meteoroloji kayıtlarına göre m2’ye 21 kg ile 50 kg arası düşen yağış kuvvetli yağış olarak geçmektedir.
İlimizde 16 Temmuz ve 17 Temmuz da yağan yağışlar kuvvetli yağış olup maalesef bir “AFET” tir.Bu Allah’ın takdiridir. Bir tabiat olayıdır.
Bu afeti fırsat bilen AKP milletvekili Sayın Recep Özel 19.07.2013 tarihinde basına verdiği talihsiz beyanatında Antalya çevre yolunu kastederek :

“Karayollarına soruyorum, ‘Biz işin standardı neyse ona göre bu yolu yaptık bitirdik’ beyanatını veriyor .” Halbuki bu yolun bitmediğini Kara yolları bölge müdürü söylüyor.

Yine Sayın Özel, “Su baskınında sorumluluğu bir başka kuruma yükleyip, sorumluluk almamak ‘Ben Belediye Başkanlığı görevimi yapamıyorum. Birileri gelsin yapsın.’ demekle eş anlamlıdır.” Diyerek, AKP milletvekilleri sanki ISPARTA bir afet yaşamamış gibi yaptığımız çalışmaları halkımızın nazarında kötülemek için Belediyemize çok çirkin ithamlarla saldırmışlardır.

Ben buradan kendilerine “el insaf” , “Edep ya hû” demekten başka bir şey demek istemiyorum.
Değerli hemşerilerimiz emin olsunlar ki bizler şartlar ne kadar zor olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum