Elektrik Kesintilerinin Nedeni Şebeke Mi?

Elektrik kesintileri Isparta’nın çok önemli bir sorununu gündeme getirdi. Şehrin elektrik şebekesi 50 yıllık ve hemen değişmeli. Bu yatırım için 120 milyon lira lazım.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2013 10:06
Elektrik Kesintilerinin Nedeni Şebeke Mi?

Isparta’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları perişan etti. Elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar saatlerce elektrik kalırken, doğalgaz sistemleri çalışmadı, kombiler zarar gördü, bir çok elektronik eşya arıza yaptı. Havaların soğuk olması nedeniyle vatandaşlar doğalgaz ve kaloriferler yanmayınca zor anlar yaşadı.

Elektriklerin sık sık kesilmesinin nedeni ise ortaya çıktı. Isparta’nın şehir elektrik şebekesinin 50 yıllık olduğu, şebekede ciddi oranda yıprandığı ve Isparta’nın elektrik tüketimini kaldırmadığı belirtildi.

Şebekenin değiştirilmemesi durumunda arıza ve kesintilerin artarak devam edebileceğini belirten yetkililer görüşlerini şöyle açıkladılar:”Bir şebekenin ortalama ömrü 25 – 30 yıldır. Isparta’nın şehir elektrik şebekesi yapılalı 50 yıl olmuş. Yapıldığı tarihteki nüfus ve elektrik kullanımı ile bugünkü arasında çok büyük fark var. Şebeke eski ve kaldırmıyor. Arızaların nedeni şebekenin eski ve yetersiz olması. Şebeke yenilenmeden arızaların ve kesintilerin önüne geçmek mümkün değil.
Şehir merkezinin elektrik şebekesinin yenilenmesi için ise 120 milyon liralık bir yatırım ve kaynak gerekiyor. Yetkililerinin bu konuda girişimlere başlaması gerekiyor. Şebeke yenilenirse elektrikteki bütün sorunlar çözülür.

Isparta’nın da arasında bulunduğu Akdeniz bölgesinin elektrik dağıtım özelleştirmesini kazanan CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım A. Ş. yöneticilerinin, şebekenin bölüm bölüm yenilenmesi için girişimlere başladıkları öğrenildi.

Yetkililer ise şebekenin tamamının yenilenmeye başlamasının daha doğru olacağını belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum