Elektrikli Bisikletlere Yeni Düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yeni düzenlemeye şu şekilde...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 11:33
Elektrikli Bisikletlere Yeni Düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yeni düzenlemeye göre, yalnızca 40 KVV ve üzeri elektrikli bisikletlerde A1 ve A2 belgeleri zorunlu hale geldi. 40 KVV'dan aşağı olan araçlarda belge zorunluluğu yok.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2011 yılı Mart ayında yürürlüğe giren elektrikli bisikletlerde A1 sürücü belgesi zorunluluğunda yeni bir düzenleme yoluna gitti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmaların ardından yeni düzenlemeye göre, 25 KVV gücündeki elektrikli bisikletlerde A1 zorunluluğu ortadan kalkarken, 40 KVV ve üzeri elektrikli bisiklet kullanıcılarının en az A1 sürücü belgelerinin zorunlu olduğu kaydedildi.

Kask takma zorunluluğunun da devam ettiği elektrikli bisiklet kullanıcıları, bundan böyle yeni uygulamaya göre işlem görecek.

2012 yılında yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte 40 KVV ve üzeri elektrikli bisikletleri A1 ve A2 belgeleri olmadığı takdirde, Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. Maddesi'nden cezai işlem görecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.