Emek ve Ekmek Davamıza Sahip Çıkacağız!

Eğitim Bir Sen’liler Divan Toplantısında Buluştu Emek ve Ekmek Davamıza Sahip Çıkacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2021 15:59
Emek ve Ekmek Davamıza Sahip Çıkacağız!

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Barida Hotels’de gerçekleştirildi. Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda emek ve ekmek davası vurgusu yapıldı. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları anlatıldı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur – Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim – Bir – Sen) Isparta Şube Başkanlığının Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Barida Hotels’te gerçekleştirilen toplantıya; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şube yönetimi, Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdülkadir Bulgurcu İlçe Yönetimleri, Disiplin ve Denetleme Kurulu, Üniversite Temsilcilik Yönetimi, Memur – Sen’e bağlı diğer Şubelerin Başkanları, Kadınlar Komisyonu, Genç Memur – Sen İl Temsilcisi ve Engelliler Komisyonu katıldı.

BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLADIK

Toplantının açılış konuşmasını Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan yaptı. Başkan Arslan konuşmasında, sendikacılığın önemine değinerek; “Bilindiği gibi, bizler çalışıyoruz ve üyelerimize çok önemli kazanımlar sağlıyoruz. Ancak, buna rağmen içimizde ‘sendika ne iş yapar?’ soruları soranlar var. Oysa bu soruyu işçi sendikalarındaki işçiler sormuyor. Çünkü onlar sendikanın ne iş yaptığını kendilerine nasıl kazanımlar sağladıklarını iyi biliyorlar. Bizim sendikamızdaki bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. Üyelerimizin bizim ne iş yaptığımızı kendilerine nasıl kazanımlar sağladığımızı bilmelidirler” dedi.

Sendika olarak davalarına sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Hüseyin Arslan; “Yönetim Kurulu olarak arkadaşlarımızla beraber yol yürüyoruz. Bu zaman diliminde bizim çalışmalarımız, safiyane duygularımız, birileri tarafından istismar edilmiştir veya ediliyor olabilir. Bu teşkilat, hiçbir zaman kişilerin yaptıklarına göre pozisyon almadı, almayacaktır da. Çile ile gözyaşı içerisinde bin bir emekle yoğurduğu davasına sahip çıkmaya devam edecektir. Hiçbir zaman yılmayacağız. Çünkü mensubu olduğumuz medeniyet, şikayeti kabul etmez, şikayete müsaade etmez, etmeyecektir de” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de “Kazanımların elde edilmesini sağlayan sendika kadar, bu kazanımları onlara sunan devletin de değeri de bilinmelidir. Elde ettiğimiz kazanımların kıymetini iyi bilelim ve en küçük bir tartışmada bile dava arkadaşlarımızı saf dışı bırakmayalım” dedi.

ÜLKESİNE DÜŞMAN SENDİKACI

Toplantıda son konuşmayı Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi yaptı. Başkan Selvi, gerek sendikacılığın önemini gerekse toplu sözleşmelerden sağlanan kazanımları ayrıntılı olarak anlattı. Selvi, “Ben dünyanın bir çok yerinde sendikacılık gördüm. Hıristiyan sendikacı gördüm, Budist sendikacı gördüm, Ateist sendikacı gördüm. Ama, ülkesine düşman sendikacıyı Türkiye’de gördüm. Türkiye’de birkaç sendika dışında sendikaların neredeyse tamamı ülkesine düşmanlık ediyor. Bu kabul edilemez bir şey” ifadelerini kullandı.   

Toplantı, akşam yemeği ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum