Emeklilere Sevindirici Haber

Emeklilere Sevindirici Haber

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2015 12:31
Emeklilere Sevindirici Haber

Emekli ve esnafa ucuz konut yapılacak arsanın işlemleri kısa sürede tamamlanarak TOKİ'ye devri yapıldı.

7 Haziran seçimlerinden önce gündeme gelen ve çalışmaları hemen başlayan emekli ve esnafa konut projesinde çalışmalar oldukça süratli devam ediyor.

Normal şartlarda en az 1 yıl süren işlemler Vali Vahdettin Özkan ve AK Parti Isparta Milletvekili, Plan -Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri ile 2 ayda tamamlandı.Hazine araziyi TOKİ'ye devretti ve gerekli yazışmalar tamamlandı. Bundan sonraki süreçte, TOKİ ucuz konut için Önce proje, sonra İhale sürecine başlayacak. TOKİ'nin 4 - 5 ay içinde ihale sürecini tamamlaması bekleniyor. Bu süreçte resmi talep alınacak. Taleplerin konut sayısından fazla olması durumunda ise kura çekilecek.

Yetkililer, ilk atepîa 2.500 emekliler, 2000 esnaf için toplam 4500 ucuz konut yapılmasının hedeflendiğini belirterek; engellilere Öncelik tanınacağının altın çizdiler.

Emekli ve esnaflarda ise hiç evi olmayanlara öncelik tanınacağı, kalan konutların kura ile sahiplerini bulacağı belirtildi.

Öte yandan konut sayısının etap etap 10 bini bulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum