Emekliye Konut Müjdesi Kapıda

Emeklinin gözü bu haberde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2015 13:39
Emekliye Konut Müjdesi Kapıda

Isparta’da emekliler kira öder gibi ev sahibi olmak için TOKİ’den proje bekliyor. 700’e yakın talep alan Türkiye Emeklileri Derneği, AK Parti milletvekillerinden destek istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Dernek olarak Türkiye genelinde uzun süredir emekliyi konut sahibi yapmak için çalışma yürüttüklerini belirterek, “Bazı şubelerimiz bu konuda oldukça uzun yol aldı. Hatta Batman’da toplu konut projesi bitti. 1400 konut emekliler için yapıldı. Akabinde 400 konutluk yeni proje başladı. Biz de bunlardan esinlenerek oradan talep dilekçelerini getirdik. AK Parti milletvekillerinin de görüşlerini aldık. Sayın Valimizle de bu konuda görüştük. Yardımcı olmalarını istedik. TOKİ çıkan bir genelgeyle bu işi belediyeler ve valiliklere yapılan müracaatlara göre değerlendirmeye başladı. Biz de bu konuda talebimizi ilettik. 8 bin konutluk bir talep ilettik ama bu sayı çok fazla olduğu için bine düşürdük. Şimdi günde onlarca emeklimiz gelip konut talebinde bulunmaktadır. Ancak biz önümüzü göremediğimiz için talepleri sınırlı ve kısıtlı tutmaktayız. Şu ana kadar 700’e yakın talep aldık. İnşallah bu konuda Ak Parti Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in de öncülüğünde bir sonuç olmak istiyoruz” dedi.

Başbakan’ın emekliye, dar gelirliye kira öder gibi konut sahibi olma yönünde taahhüdü olduğunu belirten Ersal, “Hatta biz 400 TL gibi bir aylık düşünüyorduk. Ama Sayın Başbakanımız bu rakamı 250 TL olarak açıkladı. Bu konunun takipçisiyiz. En kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. Batman’a yapıldıysa Isparta’ya da yapılabilir. Umarım bir netice alırız. Ispartalı emeklilerde ev kirası öder gibi ev sahibi olur” diye konuştu.

Ersal, Batman’da yapılan projede evi olanların da bu projeden yararlandığını anımsatarak, “TOKİ’nin şartlarına uymak zorundayız. Konutların Isparta merkezinde uygulanmasını talep ediyoruz. Büyük ihtimalle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışması dahilinde projeden yararlanmak istiyoruz. Ev sahibi olmayan emekli için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum