Emniyet Kendi Elektriğini Üretecek

Isparta Emniyet Müdürlüğü, “Yeşil Dönüşüm Projesi” ile müdürlük bahçesine yerleştirdiği 200 güneş panelinden elektrik üretecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2014 14:12
Emniyet Kendi Elektriğini Üretecek

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, gazetecilere yaptığı açıklamada, NASA verilerine göre müdürlük binasının bulunduğu yerin yılda 275 gün güneş aldığını söyledi.

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çalışma yapmaya karar verdiklerini anlatan Or, bu kapsamında Yeşil Dönüşüm Projesi geliştirdiklerini kaydetti.

Proje finansmanı için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına (BAKA) başvurduklarını, yapılan değerlendirmenin ardından 213 bin lira destek aldıklarını ifade eden Or, mali destekle müdürlük binası bahçesine 200 güneş paneli yerleştirdiklerini bildirdi.

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından panellerden enerji sağlayacak aşamaya geldiklerini kaydeden Or, ”Emniyet Müdürlüğünde yıllık 320 bin kilovat elektrik tüketimi var. Buna da 120 bin lira ödüyoruz. Bu proje ile yılda 83 bin kilovat elektrik üreteceğiz. Bu şekilde 40 bin liralık tasarruf sağlamış olacağız. Projemiz 7 yıl içerisinde kendisini amorti edecek” dedi.
Güneş panellerinden, elektrik üretiminin yanı sıra yakıt olarak da faydalanacaklarına dikkati çeken Or, şöyle konuştu:

“Normalde bir polis aracının günlük 190 kilometre ring yapıyor. Güneş panellerinin yanına elektrikle çalışacak ekip araçları için şarj üniteleri yaptık. Bu şekilde elektrikli araba bir şarjla 150 kilometre ring yapabilecek. Yıl itibarıyla 6 araçta 102 bin lira yakıt tasarrufu sağlanacak. Uzun vadedeki amacımız, hem elektrik faturasını aşağılara düşürmek hem de akaryakıttan tasarruf sağlamak.”

“Bu projenin en önemli özelliği ilk defa kamu binasının kendi elektriğini kendisinin üretmesidir” diyen Or, projenin kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum