Emniyetten Her Mahellede Trafik Semineri

Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada her hafta Cuma günü saat 19:00 - 21.00 arasında Isparta'nın bir mahallesinde trafik semineri veriliceği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2011 10:40
Emniyetten Her Mahellede Trafik Semineri

Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;

Günde yaklaşık 600 kazanın meydana geldiği her yıl ortalama 6 bin insanımızın öldüğü, 150 bin insanımızın da yaralandığı ülkemizde, Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı trafik kazalarına karşı bilinçlendirmek, alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirmek ve farkmdalığı yaratmak açısından proje çalışmalarına başlanmıştır.

Proje kapsamında; her hafta Cuma günü 19.00-21.00 saatleri arasında bir mahalle de toplanarak vatandaşlarımıza genel trafik kuralları, trafikte karşılaşılan sorunlar ve yapılması gereken doğru davranışların anlatıldığı eğitim seminerleri verilecektir. Ülkemizin en önemli sorunlarının başında yer alan, trafik kazalarını en aza indirmek için vatandaş odaklı çalışma başlatarak, sorunun sadece denetim faaliyetleri ile çözümlenemeyeceği vurgulanıp, vatandaşlara verilecek seminerler ile trafikte sıfır hata ile güvenli seyretmenin yolları öğretilecektir.

İl Merkezinde önümüzdeki günlerde "Emniyet Kemeri Kullanmanın gerekliliği" kampanyası başlatılacaktır. ( sürücülerin araçlarına bindiği anda emniyet kemeri takma alışkanlıkları arttırılacaktır.) Kazalarda yaralanma ve ölümleri %45 oranında azaltan emniyet kemeri takma alışkanlığını geliştirmek için, yazılı ve görsel materyallerle proje desteklenecek, bu kapsamda S.D.Ü. yönetiminden de destek alınacaktır. Bu çalışmayla halkımızda emniyet kemeri kullanımı konusunda da farkmdalık yaratılacaktır.

Trafik üzerine yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda; seyir halinde iken Cep Telefonu Kullanmanın kaza yapma riskini 4 kat arttırdığı tespit edilmiştir. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın zararları yazısal ve görsel materyallerle vatandaşlarımıza anlatılarak bu bilinç en üst seviyeye çıkartılacaktır.

İlimizde 22.000 tescilli motosiklet ve motorlu bisiklet bulunmakta, bunların dışında 500 civarında tescilsiz olarak kullanılan motosiklet ve motorlu bisikletin olduğu tahmin edilmektedir. Son zamanlarda motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazalarında artış gösterdiği değerlendirildiğinden, şehrin muhtelif noktalarında motosiklet-motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet kontrollerine öncelik verilmiş olup özellikle gürültü çıkaran motorlar üzerinde uygulamalar sonraki günlerde de aralıksız olarak devam edecektir.

Vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak mağdur olmamaları için motosiklet ve motorlu bisiklet satın alım aşamasında tescil işlemlerini yaptırmaları, motosiklet motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanırken trafik kural ve yasaklarına uymaları can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Ayrıca önümüzdeki günlerde Vatandaşlarımızın trafik ile ilgili ihbar ve şikâyetleri başta olmak üzere, araç tescil ve sürücü belgesi işlemleri hakkında ve genel trafik konularında bilgi alabilecekleri "Trafik Bilgi Hattı" adı altında 24 saat hizmet verecek olan telefon hattı kurulacak, faaliyete geçtiğinde medya aracılığı ile halkımıza duyurulacaktır.

"Önce insan" sloganı ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için trafikte kural tanımayanlara göstereceğimiz sıfır toleransla Trafik Güvenliği çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.