Emniyetten Kış Uyarıları

İl Emniyet Müdürlüğü kış aylarında trafik güvenliğinin sağlanması için bir dizi tedbir aldı. Emniyet Müdürlüğü sürücülere de çeşitli uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2012 12:30
Emniyetten Kış Uyarıları

İl Emniyet Müdürlüğü’nün, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında “Kış mevsiminin başlaması münasebetiyle, kötü hava koşullarından vatandaşlarımızın olumsuz yönde etkilenmeden huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, şehir içi ve şehir dışı yollarımızda daha güvenli bir trafik ortamının yaratılması ile özellikle yayaların trafikteki güvenliklerinin daha etkin bir şekilde sağlanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilave tedbirler alınmıştır” denildi.

İŞTE O TEDBİRLER
Kötü hava şartlarında trafik ekiplerimiz tarafından yollarımız sürekli kontrol altında tutulacak, olumsuzluk olan mevkilerde karla mücadele ekipleri ile ortaklaşa çalışmalar yapılarak, sorunun ivedi olarak giderilmesi sağlanacak. Yol güzergâhında çalışma bitinceye kadar güzergâhı kullanacak araçlar uygun mevkilerde bekletilecektir.
Karlı ve buzlu yol kesimlerinde, bu güzergâhı kullanacak olan bütün araçlar Müdürlüğümüz ekiplerince mevsim şartlarına uygun teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) kontrole tabi tutulacak, özellikle yük ve yolcu taşımacılığı yapan kamyon, çekici, otobüs, minibüs ve kamyonet cinsi araçlarda kış lastiği aranacak, araçların arka ışıklarının bulunduğu bölümlerin temiz tutulması, araçların kısa farlarını yakmaları sağlandıktan ve tüm araçlara zincir taktırıldıktan sonra trafiğe devam ettirilecektir. Belirtilen konularda eksikliği olan araçların eksikliklerini giderinceye kadar trafiğe çıkmalarına Müdürlüğümüz görevlilerince müsaade edilmeyecektir.
adarla Hız kontrolleri artırılarak mevsim koşullarında bozulan karayollarımızda aşırı hızın kazalara sebebiyet vermemesi için denetim aralıkları ve bölgeleri artırılacaktır.
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenli seyahatlerini sağlamak amacıyla kurumumuzca alınan tedbirlerin yanı sıra kendilerinin alacağı basit tedbirler Kış aylarının zor şartlarında faydalı olacaktır.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE UYARI
· Kış şartlarına göre araç bakımlarını (silecek kontrolü, buz kazıyıcı, akü, lastik, yangın söndürme cihazı, buz önleyici veya çözücü temizlik maddeler, antifriz, kış lastikleri vb.) yaptırmaları, trafiğe çıkmadan aracının avadanlıklarını (zincir, takoz, çekme halatı vb.) ve ilk yardım çantasını kontrol etmeleri,
· Sürücülerin mecbur kalmadıkça, özel araçlarını kullanmayarak toplu taşıma araçlarını kullanmaları,
· Meskûn mahallerde belirlenen hız sınırlarının altında ve dikkatli araç kullanmaları,
· Trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,
· Yaya geçitlerinde, geçiş önceliğini öncelikle yayalara vererek yavaş seyretmeleri, kaldırımlara ve park yasağı bulunan yerlerde araçlarını park etmemeleri, özellikle ikinci sırada bekleme veya park etme gibi kural ihlallerini yapmamaları,
· Okul önlerinde görev yapan okul geçit görevlilerinin işaret ve ikazlarına uymaları, dur ihtarlarına riayet etmeleri, öğrenci giriş kapıları ile öğrenci yaya geçitleri üzerinde bekleme yapmamaları ,
· Far ayarlarının yaptırmaları;
· Emniyet kemerlerini takmaları,
· Alkollü araç kullanmamaları,
· Hatalı Sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları,
· Vatandaşlarımızın Trafikte Görevlilerimize yardımcı olarak 155 Polis İmdat hattına ulaşarak bizleri bilgilendirmeleri güvenli bir trafik ortamının oluşmasını sağlayacaktır….

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.